20 нови заразени с COVID-19 в област Видин

По данни на РЗИ – Видин, за последното денонощие има регистрирани 20 случая на коронавирус в областта, съобщиха от Пресцентъра на Областна администрация. Шестима са медицински специалисти от МБАЛ “Света Петка“ – един лекар, четири медицински сестри от Отделението по хирургия и една – от Отделението по кардиология.

Днес е установено заразяване с COVID-19 в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи към Фондация „Надежда за нашите деца“ във Видин. От изследвани общо 26 лица, 12 са заразени с коронавирус – 8 потребители на услугата и 4 от персонала в дома. Най-младият е на 13 години. Създадена е организация за изолиране на заразените с коронавирус деца и младежи, а положителните лица от персонала ще бъдат поставени под домашна карантина. Осигурен е персонал за обгрижване на потребителите и продължава изпълнението на противоепидемичните мерки в социалното жилище.

Двама от положителните за COVID-19 от последното денонощие са контактни лица на вече заразени с коронавирус.

Към 17,00 ч. на 30.04.2020г., потвърдените случаи на коронавирус в област Видин са 103, като 38 от тях са медицински служители. Осем лица са изписаните.

error: Content is protected !!