Осем нови случая на коронавирус в област Видин

По данни на РЗИ – Видин, за последното денонощие е установено заразяване с COVID-19 в Дома за стари хора в град Кула, съобщиха от Пресцентъра на Областна администрация във Видин. Положителни резултати за коронавирус са дали една домуваща и две лица от персонала. Домуващата жена е на 92 години и е изписана преди дни от Отделението по хирургия на МБАЛ „Света Петка“ във Видин. Предвид установяването на заразата в лечебното заведение, лицето е било изследвано за COVID-19. Взети са проби на всичките 23-ма човека от персонала. Ползвателите на социалната услуга са общо 48 лица, предстои и те да бъдат тествани.

След повторното тестване на всички останали в Дома за стари хора в село Гара Орешец е установена положителна проба на още едно лице от домуващите.

От осемте случая на коронавирус за последното денонощие, двама са медицински специалисти от МБАЛ “Света Петка“ – лекар и медицинска сестра от Отделение по ушно-носно-гърлени болести.

Двама от положителните за COVID-19 са контактни лица на вече заразени с коронавирус.

Към 17,00 ч. на 01.05.2020г., потвърдените случаи на коронавирус в област Видин са 111, като 40 от тях са медицински служители.

error: Content is protected !!