Задържаха 24 човека от махалата във Видин

Резултатите от спецоперация, проведена във видинския кв. „Нов път“: 24 задържани; образувани три досъдебни производства и съставени над 30 акта, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.

Действията са осъществени от служители на ОДМВР-Видин, трите районни управления в областта и Зонално жандармерийско управление-Монтана под надзора на прокуратурата.

На 19 май, в хода на проведената операция за противодействие на битовата престъпност на територията на кв.“Нов път“, полицейските служители провериха 510 моторни превозни средства и 920 души (от тях 70 лица от криминалния контингент).

Четири контролно-пропускателни пункта бяха ситуирани на входно-изходните точки на „Нов път“, един мобилен полицейски екип извършваше проверки в квартала, две КПП-та имаше край Новоселци.

За констатираните нарушения служителите на реда съставиха 23 акта и 37 фиша по Закона за движението по пътищата и 10 акта по Закона за българските лични документи. Униформените връчиха 16 електронни фиша и девет заповеди за прилагане на принудителна административна мярка, и съставиха 37 протокола по чл. 65 от ЗМВР.

В хода на операцията са образувани три досъдебни производства. Две от тях по чл. 234 от НК (държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол). Служителите иззеха над 15 кг нарязан тютюн без бандерол. Едно досъдебно производство е образувано по чл.345а, ал.1 от НК (подправяне или заличаване на идентификационен номер на МПС). Заведени са и три преписки – за съхранение на незаконно добита дървесина, държане на акцизни стоки без български акцизен бандерол и кражба.

По време на акцията с полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани 24 души.

Снимка: Пресцентър на МВР – Видин

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!