Община Видин връчи почетни грамоти по случай 24 май

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Община Видин организира тържество, което се проведе в Летния театър на средновековната крепост „Баба Вида“, съобщиха от Пресцентъра на институцията.

Официални гости на събитието бяха Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, областният управител Момчил Станков, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, председателят на Общинския съвет Генади Велков, заместник областните управители Лъчезар Попиванов и Анжело Методиев.

Слово по повод 24 май произнесе кметът на Видин д-р Цветан Ценков. Той заяви, че независимо от различните условия тази година, Общината отдава заслуженото на нашите учители, дейци на културата и изкуството и всички тези, които работят за духовното просвещение.

Приветствия поднесоха НВП Даниил и Веселка Асенова. След това заедно с кмета на Видин и заместник-кмета по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова, официалните гости бяха поканени да връчат почетните грамоти на образователните и културни институции от Общината, които тази година се дават в знак на признателност, уважение и обществено доверие. Наградата за Филиал Видин на Русенския университет „Ангел Кънчев” прие областният управител.

След това началникът на РУО – Видин Веселка Асенова награди от името на министъра на образованието и науката с почетните грамоти „Неофит Рилски“ трима учители от Община Видин за дългогодишна, цялостна и професионална дейност в системата на предучилищното и училищното образование: Милена Миланова – главен учител по български език и литература в ППМГ „Екзарх Антим I”; Цветанка Тодорова – старши учител по информатика и информационни технологии в СУ „Цар Симеон Велики” и Пролетка Цветкова – директор на ОУ „Иван Вазов”. Традиционната индивидуална награда „Антим I Видински“ бе връчена на ОУ „Любен Каравелов”.

От името на всички наградени благодарност изказа Десислава Божидарова, временно изпълняващ длъжността директор на Регионалния исторически музей, която определи 24 май като празник на българския дух.

Тържеството завърши с песента „Хубава си, моя горо”, в изпълнение на Елена-Стефани Асенова, ученичка от седми „б“ клас на Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“.

Снимка: Пресцентър Община Видин

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!