Квартални войни

Община Видин и Сдружение „Активно общество“ стартират кампания под наслов „Квартални войни“, съобщиха от Пресцентъра на Общината.

Целта е хората, които живеят на територията на Община Видин, да бъдат провокирани и покажат личен пример как квартала, междублоковото пространство или населеното място да станат по-приветливи, чисти и уютни. Затова инициативата има конкурсен характер. В срок до 25 юни всички желаещи да се включат в нея, могат да осъществят своите идеи за преобразяване на околното пространство или пък да покажат колко добре се поддържа и в момента.

Могат да участват както отделни хора, така и формални или неформални групи. Категориите са две: за участници от град Видин и за участници от останалите населени места на Общината. С регламента може да се запознаете подробно тук http://vidin.bg/wps/portal/vidin/administration/ecology/ecology-operation/od11?fbclid=IwAR2NpXP9KBehrL45Dfb7qymZo2lUS5GVg5HE4fGJhYme18Sb-C6Fo47ehVQ

След изтичане на крайния срок, комисия с представители от Община Видин и Сдружение „Активно общество“ ще провери на място всяко от предложенията. Трите най-добри от тях в отделните категории ще бъдат наградени на специално събитие, организирано в Деня на река Дунав – 29 юни.

error: Content is protected !!