Пълнолуние и лунно затъмнение днес

Довечера в 22.14 ч. настъпва пълнолунието, а няколко минути по-късно, в 22.26 ч. – Лунно затъмнение. Темата на това затъмнение ще бъде на първо място взаимоотношения, илюзии, раздели, неясни отношения в любовта и в бизнеса. Някои от събитията, които ще се случат покрай затъмнението може задълго да блокират действията и намеренията и ги отложат в бъдещето. Днес ние реагираме преувеличено на случващото се. Трябва да имаме това предвид и да снижаваме градуса на емоциите и силата на ответната реакция. Лунното затъмнение принципно ни предразполага да завършваме започнати вече процеси. И точно тогава може да се видят новите хоризонти, които ни очакват.

Луната, единственият естествен спътник на Земята, има важна роля за астрологията. И до днес нейният произход е неопределен и все пак има множество научни теории по отношение на този въпрос. Едната хитотеза е, че Луната и Земята са възникнали по едно и също време. Друга хипотеза предполага, че Луната се е откъснала от повърхността на Земята, оставяйки океански басейн. Най-широко разпространена е хипотезата, че това е станало вследствие на сблъсъка с ярката планета Земя, която е била в процес на формиране преди милиони години.

В сравнение със Земята, магнитното поле на Луната е много по-слабо. Атмосферата също е извънредно тънка, и гравитацията – много ниска. Луната е на 380 000 км от нас. И въпреки това, има голям ефект върху различни природни процеси, също така и върху живота ни. Което означава, че тя е важен фактор за много природни явления, като сила на приливите и дори нашето умствено и физическо здраве. В определени фази на Луната е по-добре да избягваме медицински намеси, като например операции. Препоръчително е също така да не се приемат психотропни вещества. Последствията могат да бъдат съдбоносни и неприятни.

Луната се върти в синхрон със Земята, това е причината да виждаме само едната и страна – тази, която е наклонена към нас. Страната, която е наклонена на другата страна често се нарича „тъмна страна“. Причината е, че тя е била дълго неизвестна и неизследвана, иронично всъщност е, че тази страна получава много повече слънчева светлина.

В началото на нашата епоха, променящите се фази на Луната са били мистерия за човечеството. Това било така, докато Тит Лукреции, който обяснил, че повърхността на Луната е тъмна и само изглежда, че свети, когато отразява слънчевата светлина. Всъщност, ние можем да наблюдаваме фазите на Луната, само защото, докато Луната обикаля около Земята, ъгълът между Луната, Земята и Слънцето се променя постоянно. Следователно, в на различните етапи на обикаляне, разкрива различни части от нейната осветена в този момент повърхност.

Пълнолунието е единственото положение на Луната, когато цялата и повърхност се осветява и следователно може да бъде видяна. От астрономическа гледна точка – това положение има значително влияние върху различни природни явления. Най-известното, от които са приливите, когато силата им се увеличава. Пълнолунието има негативен ефект върху човешкия организъм. Причинява прилошаване, влияе върху заздравяването на раните, което по това време е доста по-бавно и може дори да доведе до инфекция. По това време силно се препоръчва да се избягват операции и медицински процедури – включително и зъболекарски процедури. Този период е изключително подходящ за квантова хомеопатия. Тази фаза на луната има способността да насърчи процеса на съзерцание и осъзнаване на проблема и следователно помага на индивида да проучи и да подобри своите негативни поведенчески модели.

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!