Десет финансирани проекта за Северозападна България

Фондация „Америка за България“ финансира десет проекта за развитие на туризма в Северозападна България. Проектите ще се изпълняват в областите Видин, Враца и Монтана и възлизат на обща стойност от близо 150 000 лева, съобщиха от Пресцентъра на неправителствената организация.

Подкрепата е част от пилотната програма „Развитие на туризма в Северозападна България“ на Фондация „Америка за България“, която беше обявена на 16 юни и по която постъпиха 145 кандидатури. Всеки от одобрените десет проекта ще бъде финансиран със сума до 15 000 лева. Целта на програмата е да бъдат подкрепени устойчиви инициативи, които ще допринесат за икономическото развитие на Северозападна България като привлекателна туристическа дестинация с активни и жизнени местни общности. Основен критерий при оценяването бе кандидатите да представят цялостна концепция за туристическо преживяване.

„Водещо за нас при оценяването бе проектите да подпомагат развитието на местните икономики, създавайки конкурентни и иновативни туристически услуги, продукти и преживявания, които са добавената стойност на едно пътуване и го правят незабравимо. За нас Северозападна България е място с потенциал, заслужаващо развитие, и вярваме, че одобрените проекти ще предоставят едно атрактивно и различно преживяване на посетителите на региона,” поясни за конкурса Юлиана Дечева, ръководител на програмата във Фондация „Америка за България“.

Одобрените проекти ще подпомогнат развитието на приключенски, природен и кулинарен туризъм в областите Видин, Враца и Монтана, както и ще надградят капацитета на местни организации, които предлагат туристически услуги в региона.

Одобрени са следните проекти: Регионален исторически музей – Видин – „Мистерии и загадки в замъка „Баба Вида“; Враца Трейлс (Vratsa Trails) – „Велодестинация Врацa“; ЕН-Вижън Сървисис Груп ООД – „Винен и кулинарен тур в Северозападна България“; Синевка ЕООД – „Жива храна“ – Фестивал на ферментационните продукти; Сдружение спортен клуб „Бегач“ – „Велообиколки на Северозапада“; Заветът ЕООД – „Водни приключения из дивия Северозапад“; Сдружение „Регионални партньорства за устойчиво развитие“ – Видин – „Балон Фиеста – Белоградчик“; Нов български университет, Център за книгата – „Видин – портал към Европа“; Колоездачен клуб „Враца Велообщество“ – „Велоприключения в Северозапада“ и Хенд Плейд ООД – „Игровизация на пешеходни маршрути в Северозападна България“.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!