Задължителна карантина за българи, пътуващи до Словения

От днес словенското правителство включи България в т.нар. „червен списък“ – страни с нестабилна епидемиологична обстановка, съобщават от Външно министерство. Решението е взето въз основа на оценки от компетентния Национален институт за обществено здраве на базата на епидемиологична обстановка у нас и влиза в сила от 31. юли 2020 г.

На пристигащите от България граждани ще бъде наложена задължителна 14-дневна карантина. Мярката важи за всички пътници с временно или постоянно пребиваване в България, влизащи на територията на Словения (независимо от тяхното гражданство).

По изключение пътниците от България, независимо от тяхното гражданство, могат да влязат в Словения без ограничения или без да бъдат подлагани на карантина, ако се класират сред едно от шестте изключения по член 10 от Наредбата за режима на вход/изход от Словения (точки 3, 4, 5, 6, 7, 8) http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ODLO2135&d-49681-o=2&d-49681-p=1&d-49681-s=1.

Въпреки това, пътниците, влизащи в Словения по изключенията по точки 3 и 8, трябва да покажат отрицателен тест за Covid-19, който е не по-стар от 36 часа от входа на словенска територия и трябва да е направен в държава-членка на ЕС или на Шенгенското пространство.

Сред изключенията са лица осъществяващи търговски дейност и пребиваващи в Словения в рамките на 24 часа (т.3), командировани лица в областта на международния транспорт (т. 4), лице осъществяващо трафик на стоки до и от Словения в рамките на 12 часа от влизането на територията на държавата (т. 5), лица, които преминават транзит през държавата в рамките на 12 часа от влизането (т. 6), притежатели на дипломатически паспорти (т. 7), лице, което предоставя услуги, за които е издадено удостоверение от компетентното министерство (т. 8).

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!