Кметът на Видин на срещи с хората

Днес Кметът на Видин проведе срещи с жители на селата Ботево и Цар Симеоново. С тях бе поставено началото на кампанията, която се организира от общинското ръководство с цел запознаване отблизо с проблемите на хората и необходимостта от подобряване условията на живот във всяко едно от 33-те населени места в Общината, като се предвидят средства в бюджета, съобщиха от Пресцентъра на Община Видин. Заедно с кмета д-р Цветан Ценков бяха председателят на Общинския съвет Генади Велков и секретарят на Община Видин Валери Димитров.

По време на срещата в село Ботево жителите поставиха конкретни въпроси, свързани с изграждане на отводнителна система, с опасността от свлачища и засилване контрола върху изсичането на гората, с ремонт на тротоари и улици, на покрива на сградата, в която се помещава кметството и др.

Д-р Ценков обеща, че ще се търси бързо решение за поставените проблеми, като още на място се разпореди да бъдат предприети необходимите действия относно някои ремонти. Кметският наместник на Ботево Нелка Йорданова благодари за това, че от страна на Общината тази година са взети мерки за окосяване на проблемните места. Хората поискаха още да се следи стриктно за качеството на направените ремонтни работи, а видинският кмет каза, че за това вече е помислено и в Общината има специалисти, които отговарят за инвеститорския контрол.

Сходни бяха споделените от хората проблеми и в съседното село Цар Симеоново. Те поискаха да се поставят допълнителни контейнери за събиране на битови отпадъци на по-подходящи места, да се обърне повече внимание на косенето, да се отремонтира първия етаж на сградата на кметството, за да се улесни достъпа до административни и пощенски услуги, да има хранителен магазин в селото, да се потърси съдействие от отговорните институции за облагородяване и обезопасяване на плажната ивица на река Дунав и др. На срещата присъства също и кметският наместник Евделина Димитрова.

И в двете села хората се оплакаха, че автобусите взимат пътници до Видин и обратно само сутрин и вечер, а никой не спира през деня. Д-р Ценков обеща, че ще разговаря с превозвачите по този въпрос.

По време на срещите кметът призова жителите на населените места да бъдат обединени в тези трудни времена и да се подкрепят.

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!