Прокуратурата във Видин с обвинителен акт за убийството в „Бали“ клуба

Окръжна прокуратура – Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу А.С. (Александър Стоянов (Шемета), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него умишлено убийство – по чл. 115 от НК, съобщават от Пресцентъра на институцията.

Вечерта на 18.01.2020 г., в дома на четиридесет и девет годишния С. в гр. Видин, се събрала компания. Вечеряли, консумирали алкохол. Около 22 ч., в двора на къщата, обвиняемият, заедно с други негови приятели, произвели 60 изстрела с два газови пистолета. Оръжията за стрелбата били предоставени от него.

Около 04:30 ч. групата решила да завърши празненството в кафе-аперитив „Бали Клуб“. Заедно със съпругата на обвиняемия – М. С., се отправили към въпросното заведение. На тръгване А. С. взел със себе си един от пистолетите – преработен сигнално-газов, калибър 9 мм. Оръжието било заредено с халосни патрони, калибър 9 мм. Р. А. К, допълнително преработени и снарядени с гумени сачми с диаметър 8 мм.

При пристигането им в „Бали Клуб“, те заварили там четирима клиенти, а също така барман и дисководещ. Компанията поръчала бутилка уиски, безалкохолно и започнала да консумира напитките. На същата маса били и другите двама клиенти – Т. В. и Е.Г. Обстановката в заведението била спокойна, с изключение на спорадични реплики между мъжете от различни компании.

В един момент, около 6 ч. сутринта, обвиняемият А. С. подал на Е. Г. патрон от пистолет, сочейки към съпругата си, с думите: „Нали знаеш, че това ми е жена?“ Мъжът му го върнал, отговаряйки, че тя „не го интересува“. Ситуацията се успокоила и компанията продължила консумацията на напитки, а не след дълго Е. Г. напуснал заведението.

Около 07:20 ч. един от клиентите на заведението станал свидетел как А. С. и Т. В. стоят прави до масата. При това обвиняемият с дясната си ръка бил хванал през врата другия мъж, като му говорел на ухо. Поради силната музика думите му не се чували.

В следващия момент А. С. извадил с лявата ръка от джоба на панталона си пистолет, допрял го във врата на Т. В. и от упор произвел изстрел. Пострадалият рязко се свлякъл на пода, докато главата му опряла на масата. Съпругата на А. С. извикала на мъжа си: „Какво направи ?“, на което той отговорил: „Застрелях го“.

Настанала суматоха, пострадалият обилно кървял. На масата и по пода се образувала голяма локва кръв. Бил подаден сигнал на телефон за спешни повиквания 112. На местопроизшествието пристигнала линейка с лекарски екип, констатирал смъртта на Теодор В.

Междувременно, веднага след изстрела, обвиняемият напуснал заведението. Той изхвърлил пистолета, телефона, дрехите си и изминал голямо разстояние до с. Флорентин, където се укривал до обяд на следващия ден – 20.01.2020 г.

От изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че смъртта на Т. В. се дължи на остра кръвозагуба, вследствие на разкъсване на голям магистрален съд – сънна артерия. Установените травматични увреждания са причинени от преработен сигнално-газов пистолет.

Предстои наказателното производство срещу Александър Стоянов (Шемета), който има предходни осъждания, да продължи в съда.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!