Общинари викат министъра на здравеопазването за Видинската болница

Соня Мачорска

Искане за извънредно заседание на Общинския съвет във Видин внесоха днес в деловодството на Община 13 общински съветници. Тема на извънредното заседание е: Здравеопазването и лечението в община Видин, съобщи Юли Петров, съветник от Гражданско движение „Аз обичам Видин“.

Подписалите молбата съветници желаят провеждане на извънредна сесия на ОбС, която да е открита за граждани и за която писмено да бъдат поканени да присъстват (с копие от настоящото искане): Министърът на здравеопазването; Областният управител и членовете на Съвета на директорите на МБАЛ „Света Петка“ АД – Видин.

Предлаганият дневен ред е следният: Съветът на директорите да даде отговор на следните въпроси и други, поставени от общинските съветници в деня на извънредната сесия : Ще има ли в град Видин АГО, отделение по неврология , инфекциозно отделение, урология и кога?

Кои са отделенията във Видинската болница са в критично състояние и ще има ли още закрити?

Подписалите искането за извънредна сесия на ОбС ще поискат от ръководството на Болницата да определи срок за преодоляване на кризата в болничното заведение, както и да се обсъди възможността за записване на нови акции или прехвърляне на такива в МБАЛ “Св. Петка“ АД на брой, отговарящи на дълга на дружеството към Общината, т. нар. трансформация „дълг срещу акции“.

Искането е подписано от: Огнян Ценков, Венци Пасков, Калин Каменов, Цецко Иванов, Любен Иванов, Юли Петров, Димитър Велков, .Людмил Димитров, Мария Джамбазова, Борислав Василев, .Любомир Георгиев, Калоян Борисов и Величко Кирилов.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!