Изтичащи лични документи след първи ноември – без удължаване

Няма да бъде удължаван срокът на валидност, изтичащ след края на октомври 2020 г., напомнят от Пресцентъра на МВР.

Всички граждани с постоянен адрес на територията, обслужвана от СДВР, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с платена такса за обикновена или бърза услуга във всяко едно от звената „Български документи за самоличност“ на територията на София. Същото важи и за останалите градове и РУ на МВР в България.

Работното време на всички звена „Български документи за самоличност“ в районните управления на територията на София и отдел „Български документи за самоличност“ – СДВР в делнични дни е от 7 до 17.30 часа, без обедна почивка, с прекъсването на работата в интервала 13 – 13.30 часа е за дезинфекция.

Дежурните звена „Български документи за самоличност“ при Софийска дирекция на вътрешните работи ще работят в съботните дни до края на октомври 2020 г., с работно време от 8:30 часа до 14:30 часа по следния график: 24 октомври – Шесто и Осмо РУ; 31 октомври – Девето и Първо РУ.

Всяка събота отдел „Български документи за самоличност”- СДВР, на адрес: бул. Княгиня Мария Луиза № 48, приема заявления за издаване на български лични документи – лични карти и паспорти с такса за експресна и обикновена услуга.

Срокът на валидност на личните карти и СУМПС, изтичащ в периода 13.03.2020 – 31.10.2020 (включително) е продължен със 6 месеца съгласно Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

Няма удължаване на срока на валидност на лични карти и СУМПС, изтичащ след 1.11.2020 г. и те подлежат на подмяна в едномесечен срок. След изтичане на този срок, съгласно разпоредбите на Закона за българските лични документи е предвидена санкция – глоба, по глава Седма от закона.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!