Чехия и Словения – с комендантски час

Словенските власти въведоха комендантски час поради разпространението на коронавирусна инфекция в страната. За допълнителните мерки за превенция на COVID-19 съобщава словенския телевизионен канал RTV.

На жителите е забранено да напускат домовете си от 21 ч. до 6 ч. сутринта. Изключение правят посещение при лекар при спешни случаи, заплаха за живота и имуществото и спешна работа. Освен това, страната има ограничено движение между общините. Можете да напуснете границата само в случай на транзит, да се грижите за роднина или да работите.

Преди това в Словения бяха забранени сватби и масови религиозни церемонии. В страната е забранено да се събират в компании с повече от шест души, с изключение на членове на семейството.

Чешките власти също са въвели комендантски час – от 21 ч. до 5 ч. сутринта, съобщава Новая газета. Ограничението ще важи до 3 ноември. Според бившия здравен министър Роман Примула по-ранните мерки – затварянето на барове, ресторанти, повечето магазини и училища – не успяха да забавят разпространението на инфекцията.

Самият Примула беше уволнен по настояване на премиера Андрей Бабиш за лично нарушение на ограничителни мерки. Вечерта на 21 октомври той вечеря с приятели в скъп ресторант в Прага, който се оказа работещ, въпреки забраната. Новият министър ще бъде представен на 27 ноември.

От началото на пандемията в Чешката република са регистрирани над 268 хиляди случая на коронавирусна инфекция, в Словения – малко над 24 хиляди случая.

Снимка: Социални мрежи

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!