Франция налага мерки за социална изолация

Влезе в сила решението на президента Емаюел Макрон за поставяне в социална изолация на цялата територия на Франция (с изключение на някои адаптации в отвъдморските територии), считано от 00.00 ч. на 30 октомври т.г. за срок от най-малко 4 седмици, и по-точно, до 01 декември т.г., съобщиха от Външно министерство.

Забраняват се личните събирания и пътуванията от една област в друга. Излизане от дома ще се допуска само по основателни причини като: трудова заетост, посещения в аптеки и хранителни магазини, при лекар, за вземане на деца от училище, а също и за спортуване тип „джогинг“. Гражданите трябва да докажат основанието за излизането си от дома, като разполагат с атестация, която може да бъде открита на следния линк: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestations-de-deplacement. Силно препоръчително е, също така, хората да разполагат и с документи, които обосновават съответното основание (напр. при пристигане със самолет да пазят своите билети, адресна регистрация във Франция, здравна карта и всички други подобни документи, които могат да послужат като доказателство). Глобата при липса на атестация е 135 евро за първо нарушение.

През настоящата събота и неделя (31.10-01.11.2020 г.) ще се прави изключение за завръщащите се от ваканция граждани, тъй като вчера (30.10.2020 г., петък) е бил последният ден от ваканцията на учениците и студентите, като по този начин се дава възможност на хората да се приберат по домовете си.

Затворени ще бъдат барове и ресторанти, както и на т. нар. от президента Макрон „несъществени“ търговски обекти, напр. магазини за дрехи, като за тази категория, затварянето ще е поне 15-дневно. Публичните пространства за културен живот или развлечения – кина, спортни зали, театри, също се затварят. Отворени остават аптеките и хранителните магазини.

Хотелите са затворени за туристи.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Париж на телефон: 0033145518590 или в извънработно време на телефон: 0033623180993.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!