Франция с нови изисквания за пристигащи

Всички пристигащи със самолет във Франция следва да представят декларация по образец за липса на симптоми на заболяването COVID-19, както и относно обстоятелството дали в последните 14 дни преди полета са били в контакт с установен случай на COVID-19. Декларацията се представя преди качване в транспортното средство, както и по време на граничния контрол. Липсата на декларация може да бъде причина за постановяване на отказ за влизане на територията на Франция.

Влизане на територията на Франция от страни от европейското пространство /държавите – членки на Европейския съюз, Андора, Исландия, Лихтенщайн, Монако, Норвегия, Великобритания, Сан Марино, Швейцария, Ватикана/, както и от следните държави: Австралия, Канада, Южна Корея, Грузия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Тайланд, Тунис, Уругвай, не е свързано с ограничения що се касае до мерките, свързани с неразпространението на болестта COVID-19.

Въпреки обявеното, че вътрешните европейски граници на Франция остават отворени, налице са случаи, при които френските гранични власти изискват документи, които обосновават влизането в страната в зависимост от изключенията на наложената в цялата страна обща карантина. При липсата на такива доказателства, влизането в страната може да бъде отказано. Поради това препоръчваме на българските граждани да съобразяват пътуването си във Франция с предвидените изключения от общата карантина, като носят у себе си съответните документи, с които могат да докажат наличието на съответното изключение.

Влизане на територията на Франция от други трети страни, извън горепосочените, когато е разрешено, предпоставя задължение за подлагане на изследване (COVID-19 тест) при пристигането във Франция. За лицата, пристигащи във Франция от следните страни: Бахрейн, Обединени арабски емирства (ОАЕ), Съединените американски щати (САЩ) и Панама, PCR тестът е задължителен 72 часа преди качването на борда на самолет за Франция.

Лицата, пристигащи от последните две категории държави, следва да разполагат с атестация по образец, налична на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи на Франция, с документи, удостоверяващи съответно основание за влизане на територията на Франция, както и с декларация, че не проявяват признаци на заболяването COVID-19.

Освен това, пътниците над 11 годишна възраст, според държавата, от която пристигат, имат задължение да представят отрицателен тест за COVID-19 или преди качване в превозното средство, или при пристигането им във Франция:

пътниците на възраст над 11 години, пристигащи от САЩ, ОАЕ, Панама или Бахрейн, са длъжни преди качването им на превозното средство да представят отрицателен тест за липса на болестта COVID-19, направен в рамките на 72 часа преди полета. В противен случай качването им на превозното средство може да бъде отказано;

всички останали пътници на възраст над 11 години, с изключение на тези, пристигащи от държава-членка на ЕС или от някоя от държавите, посочени по-горе (САЩ, ОАЕ, Панама, Бахрейн), които не могат да представят резултатите от тест, направен в рамките на 72 часа преди полета, биват поканени да направят тест веднага при тяхното пристигане на обособените за тази цел места на морските гари или на аерогарите.

Независимо от държавата на пристигане, лицата, които показват симптоми на заболяването COVID-19 при пристигането им на френската територия, биват поканени да спазват карантина или биват поставяни в изолация с решение на териториално компетентната префектура.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Париж на телефон: 0033145518590 или в извънработно време на телефон: 0033623180993, както и чрез имейл адресите на дипломатическото ни представителство: consul@ambbulgarie.fr, Embassy.Paris@mfa.bg.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!