Лечебни рецепти от Тимочка Крайна

Соня Мачорска

Жена от сръбския крайдунавски град Кладово пази стари рецепти за болести и здраве, които пожела да сподели с мен и читателите на сайта Мостовете на Дунав – https://danubebridge2.com.

Някога власите от Тимочка Крайна лекували рак с негасена вар. Вземали варовиков камък от Джердап и го поставяли в емайлирана тенджера с пет литра вода. Така „гасили“ варта. Течността прецеждали, когато се охлади. От нея всеки ден се пие по чаша (150 мл) с малко вода, докато свърши цялото количество. Процедурата се повтаря след 6 месеца.

И още една рецепта за рак – пие се вода със сода и захар 1:1. Раковите клетки „обичат“ захарта, така се „отварят“ и поглъщат всичко, а содата ги убива.

Не е добре да се яде хляб или тестени произведения, приготвени с квас, защото квасът „краде“ витамините от група Б.

За язва на стомаха се приготвя следното: В стъклена бутилка се слага 4 пръста счукан чесън. Долива се ракия. Стои 21 дни при стайна температура. Пие се по глътка на гладен стомах. Убива бактериите в стомаха и червата.

В стъклена бутилка с 1 л ракия се поставя клонка розмарин. Стои 21 дни. Пие се по една глътка сутрин за усилване на енергията.

В стъклен съд се смесват тахан и ливадски мед в съотношение 1:1. Слага се и 1 чаена лъжичка витамин С (на прах). Приема се по лъжичка дневно. Набавя необходимите витамини и минерали за тялото и повишава енергията.

Когато се налива вода от лечебен извор, за всеки съд (туба, бутилка) се оставят по три монети.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!