Двойно тестване за Нидерландия

Въвеждане на „двойно тестване“ чрез допълнително изискване за представяне на негативен резултат от бърз тест за COVID-19 за всички пътници, пристигащи в Нидерландия с въздушен или морски транспорт от високорискови зони (в т.ч. и от България), съобщиха от Външно министерство.

Всички пътници, които пристигат в Нидерландия с въздушен или морски транспорт от високорискови зони с „оранжев“ код (в т.ч. и от България) или с „червен“ код, следва да представят негативен резултат от бърз антигенен тест за COVID-19, извършен до 4 часа преди качването на борда на самолета или ферибота до Нидерландия. Това изискване се въвежда в допълнение на наличното изискване за представяне от страна на всички пътници на негативен резултат от PCR-тест за COVID-19, направен до 72-часа преди пристигане в Нидерландия с въздушен, морски, железопътен или автобусен транспорт (изискването не важи за пристигане в Нидерландия с личен автомобилен транспорт, но пристигащите в Нидерландия от съседните Германия и Белгия следва да проверят какви изисквания има в тези две държави преди предприемане на пътуване към Нидерландия с автомобил).

Изискването за осъществяване на „двойно тестване“ не важи единствено за пътници, пристигащи в Нидерландия с въздушен или морски транспорт от безопасни по отношение разпространението на COVID-19 зони, чийто списък може да бъде намерен на следния линк (на нидерландски език):

Изискванията към задължителния бърз антигенен тест са, както следва: Негативният резултат да бъде представен на английски, немски, френски, италиански, португалски, испански или нидерландски език; Видът на теста трябва да бъде бърз тест (антигенен; LAMP или PCR-тест). Резултатът трябва да е негативен (или не се открива) за SARS-CoV-2; Името и фамилията на пътника трябва да са изписани, както в паспорта; Срок на изготвяне: не повече от 4 часа преди качването на борда на самолета или на ферибота за Нидерландия; Следва да бъдат видими логото, печата и данните на лекаря или медицинския институт, извършил теста; Изискването за тестване е за всички граждани над 13-годишна възраст включително.

Изисквания за PCR-тестовете: Резултатът от теста трябва да бъде на английски, немски, френски, испански или нидерландски език, като документът трябва да отговаря на следните изисквания: Вид на теста: молекулярен PCR тест за Sars-Cov-2 / COVID-19; Тестовият резултат следва да бъде негативен /или вирусът не се открива/; Име и фамилия: в съответствие с имената по паспорт; Дата и време на взимане на теста: максимум 72 часа преди пристигане на самолета в Нидерландия, като следва да бъдат отчетени времевата разлика и продължителността на полета; Информация за института или лабораторията, извършила теста; На тест подлежат всички лица над 13-годишна възраст, включително.

При пристигане в Кралство Нидерландия от зона с „оранжев“ (в т.ч. и от България) или „червен“ код за пътуване, гражданите следва да се самоизолират в домашни условия или на място за настаняване за период от 10 дни. Карантината в Кралство Нидерландия все още има силно препоръчителен характер, като евентуалното наличие на негативен резултат от PCR-тест за коронавирус не освобождава гражданите от изискването за 10-дневно карантиниране. Очаква се в рамките на до един месец да бъдат въведени законодателни промени, с които прилагането на карантинните мерки ще стане задължително.

Забрана за полети: Считано от 00:01 ч. на 23 януари 2021 г. се забранява осъществяването на граждански полети до Нидерландия от: Аржентина, Боливия, Бразилия, Кабо Верде, Чили, Колумбия, Доминиканската република, Еквадор, Френска Гвиана, Гвиана, Панама, Парагвай, Перу, Република Южна Африка, Суринам, Уругвай, Венецуела и Обединеното кралство. Очаква се забраната за полети да остане в сила един месец или до влизането в сила на очакваните законодателни промени в Нидерландия, с което ще се въведе прилагането на задължителна карантина за всички пътници, пристигащи в Нидерландия.

Забранява се акостирането на фериботи от Обединеното кралство на нидерландски пристанища.

Редуциране на изключенията от въведената забрана на ниво ЕС за пътуване към ЕС от трети страни: Считано от 23 януари 2021 г. бизнес-пътниците, студентите, висококвалифицираните чужди специалисти, професионалните работници в сектора на културата и изкуството, както и лицата, живущи в партньорски отношения, желаещи да пътуват към Нидерландия за краткосрочен престой, не подлежат на изключване от въведената забрана за пътуване от страни извън ЕС.

Новите рестриктивни мерки в Кралство Нидерландия ще бъдат в сила най-рано до 9 февруари 2021 г.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!