Промени за влизане в Норвегия

Норвежките власти отмениха от днес, 01.02.2021 г., досега съществуващата възможност за освобождаване от изискването за задължително тестване на граничния пункт на влизане в страната и от изискването за представяне на отрицателен тест за коронавирус, направен не по-рано от 24 часа преди отпътуването за Норвегия при представяне на документация за преминало инфектиране с COVID-19.
Мярката се въвежда предвид установени множество случаи на представена фалшива документация и съществуващия висок риск от внос на мутирали щамове на коронавируса.
За освобождаване от карантина се приема единствено норвежки сертификат, потвърждаващ преболедуван Covid-19 в рамките на последните 6 месеца.

На територията на Норвегия се допускат единствено чуждите граждани, които имат статут на постоянно пребиваващи в страната. Регистрираните в Норвегия с D- номер не се допускат. Изключения от изискването се прави за чужденци, които пътуват по хуманитарни причини; които се събират с деца си; близки членове на семейството на постоянно пребиваващи в Норвегия – единствено съпрузи, партньори, малолетни деца, родители на непълнолетни; журналисти и персонал на чуждестранни медии;моряци и екипажи в авиацията; ангажирани с превоз на стоки и пътническия транспорт; ангажирани с критични социални функции; персонал от Швеция и Финландия, който работи в норвежката здравна система.

Преди влизане в Норвегия гражданите следва да попълнят регистрационeн формуляр 72 часа преди пътуване, да представят резултат от отрицателен тест за коронавирус, взет до 24 часа преди отпътуване, да преминат повторен корона-тест на граничния пункт при влизане в Норвегия, както и да следват задължителна 10-дневна карантина.

При нужда от съдействие българските граждани в Норвегия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Oslo@mfa.bg.

Снимка: Уикипедия

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!