Осъден убиец

На 02.02.2021 г., съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура – Видин за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.К., привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 124, ал.1, вр. чл. 128, ал. 2, вр. ал 1 от НК – причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

На 21.01.2021 г., в с. Ружинци, област Видин, четиридесет и четири годишният А.К. нанесъл побой на П.А. Вследствие на причинената му тежка телесна повреда – загуба на слезка, няколко дни по-късно пострадалият шестдесет и осем годишен мъж починал.

В хода на разследването по случая е било установено, че А.К. и П.А. работели в стопанството на частно лице. Заедно живеели в къща на ул. „Георги Младенов“ в селото. Обвиняемият често употребявал алкохол, ставал раздразнителен и агресивен, предизвиквал конфликти. За разлика от него, П.А. имал благ и кротък характер, физически бил по-слаб от А.К. Свидетели по делото заявяват, че обвиняемият нанасял побои на съжителя си, оставял го да спи на студено.

След побоя на 21.01.2021 г. пострадалият мъж се оплаквал от болки в областта на корема. Питал познати в селото за сода и оцет, които смятал, че помагат за облекчаване на състоянието му.

На 26.01.2021 г. П.А. не отишъл на работа, заради влошеното си състояние. Казал на А.К., че не може да ходи. Вечерта бил открит мъртъв в обитаваната от тях къща.

Изготвената по делото съдебномедицинска експертиза посочва като причина за смъртта на пострадалия остра кръвозагуба в коремната кухина, вследствие на разкъсан хилус на слезката.

На този етап от досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства за виновността на А.К. в причиняването на смъртта на П.А. Обвиняемият е многократно осъждан за извършени тежки умишлени престъпления. Има налагани наказания „лишаване от свобода“.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!