Ежби за Районната избирателна комисия във Видин

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състав на Районна избирателна комисия – Видин, съобщиха от Пресцентъра на Областна администрация. Това стана ясно на провелите се днес при областния управител на Видин Момчил Станков консултации за определяне състава на Районна избирателна комисия Видин за провеждане на изборите за Народно събрание, насрочени за 4 април 2021г.

В консултациите взеха участие представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени. Присъства още и заместник областният управител Лъчезар Попиванов.

Областният управител запозна присъстващите с решение на Централната избирателна комисия, в което става ясно, че съставът на РИК – Видин наброява 15 членове. Уточнено бе, че разпределението им по квоти е съответно – 6 представители на ПП ГЕРБ, 4 на коалиция „БСП за България“, ПП ДПС – 2 и по 1 представител от партия „Воля“ и коалиции „Обединени патриоти“ и „Демократична България – Обединение“.

По време на консултациите представителите на партиите не постигнаха консенсус за местата на заместник-председателите и секретаря на РИК. От Коалиция „Обединени патриоти“ направиха две различни предложения за член в комисията, при определено за тях едно място.

Областният управител Момчил Станков призова да се запази съотношението в Народното събрание и ръководните постове да бъдат разпределени между четирите най-големи партии, но след кратка почивка отстъпки не бяха направени.

В рамките на днешния ден документите от проведените консултации ще бъдат изпратени до Централната избирателна комисия за служебно назначаване на РИК-Видин.

Снимка: Пресцентър Областна управа

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!