Предадоха на съд обвиняем за загинал пешеходец в Брегово

Окръжна прокуратура-Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу С.Ф. (74 години) за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

На 27.10.2020 г. обвиняемият С.Ф. управлявал лекия си автомобил м. „Рено“ от гр. Видин за с. Балей в същата област. Заедно с него пътували съседката му и сестра й. На влизане в гр. Брегово се движили по двупосочната ул. „Хан Омуртаг“. Водачът забелязал на около 700 метра човек, намиращ се по средата на прекъснатата осева линия, разделяща платното за движение. Наближавайки го, на разстояние около 10 метра, предприел маневра с намерение да го заобиколи. Усетил, че автомобилът му се ударил в нещо, но продължил движението си. Една от пътничките в колата чула шум и след като обвиняемият не спрял и не намалил скоростта, му казала, че ударил човек. Тогава С.Ф. се върнал обратно.

На мястото на инцидента имало хора. Пострадалият Л.М. бил в съзнание и се оплаквал от силни болки. Пристигналият на място екип на спешна помощ го транспортирал до болнично заведение, където мъжът по-късно починал.

Извършената съдебномедицинска експертиза е установила причината на смъртта на пострадалия – травматично-хеморагичен шок вследствие травматични увреждания (контузия на гръдния кош с фрактури на ребра, наранявания в областта на белия дроб с хемопневмоторакс, счупване на тазовите кости, кръвоизлив в коремната кухина, контузия на дясното бедро, смачкване на мускулатурата и остър кръвоизлив).

Според заключението на автотехническата експертиза, причината за настъпването на ПТП са действията на водача С.Ф. Той не наблюдавал непрекъснато пътя, не бил внимателен и предпазлив към другия участник в произшествието – пешеходеца, който предприел пресичане на платното за движение на нерегламентирано за това място. Обвиняемият не намалил скоростта при възникналата опасност и едва в последния момент предприел заобикалянето на Л.М. Поради закъснялата му реакция то се оказало неуспешно, вследствие на което последвал удар, довел до смъртта на пострадалия.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!