Румънска лекарка с просто лечение на ковид, изцерила над 1000

Лекарите по целия свят стигнаха до извода, че антибиотичното лечение на COVID-19 е неефективно. Те не са включени в нито една европейска държава в научните препоръки за лечение на новата коронавирусна инфекция. Но дали е така?

Лекарка от Румъния, пренебрегвайки всички съществуващи канони, накара всички отново да се обърнат към антибиотиците, пише „Volgaday“. Още от първия ден на пандемията д-р Флавия Гроза лекува пациентите с евтин антибиотик. Както сега гордо заявява, тя е излекувала всички. Строга професионална комисия, разследваща дейността на лекарката, оцени нейната дейност като правилна и позволи по-нататъшно лечение на хора, както намери за добре, а не – съгласно протоколи.

Антибиотиците не лекуват вирусни заболявания; те се използват само като лечение на бактериални усложнения. При коронавируса това се случва само по време на реанимация. Поради това антибиотиците са ограничени в световната практика за ТОРС-CoV-2.

Д-р Гроза, пулмолог, смята, че официалните подходи за лечение на коронавирусна инфекция ще убият много пациенти, затова тя ги отказва. Лекарката е разкритикувала използването на прекомерна кислородна терапия. Тя смята за вредно, когато пациентите с ковид се държат на кислородни апарати. По нейно мнение, това „убива“ хората. Флавия Гроза заявява, че излишното снабдяване на тялото с кислород провокира мозъчен оток. Това решава смъртта на човек. Рискът от механична „вентилация“ все още се обсъжда активно сред лекарите.

В резултат на това пулмолоът от Румъния създава личен режим на лечение. Той се основава на умерено снабдяване с кислород на пациенти с дихателна недостатъчност. Използвани лекарства: няколко стари евтини лекарства, включително антибиотици от групата на макролидите. Тези вещества, според медицински експерти, освен антибактериални, имат и антивирусни ефекти. Д-р Гроза предписва антибиотици при първите прояви на вирусна пневмония – няма значение дали има треска, или не. Тази технология е помогнала да се вдигнат всичките й пациенти с COVID-19 на крака и това са повече от 1000 души. В регионалните медии лекарят пише, че има план от началото на пандемията на коронавируса. Тя се основаваше на факта, че пациентите използват маски с кислород изключително в извънредни ситуации и нито един пациент няма да бъде доведен до механична „вентилация“. В продължение на 10 години лекарката успешно използва антибиотици от същата група за ефективно лечение на атипична и вирусна пневмония. В хода на лечението на д-р Гроза все още се използват няколко лекарства, които тя ги пази в тайна. Но никога не предписва средства за потискане на кашлицата: тези лекарства блокират кашлицата и пациентът моментално усеща фалшив задух и задушаване. Пациентите започват да се паникьосват, така че те спешно се поставят на механична вентилация.

Колегите на д-р Гроза обаче бяха изправени пред факта, че жителите на страната, след като прочетоха нейните изявления, започнаха да отказват лечение (предимно кислородна терапия) в болниците. Това беше причината лекарят да съобщи за „подвизите“ на Медицинския колеж Бихор, където тя беше призована „на килима“. На теория трябваше да бъде санкциониран лекар, който нарушава протоколите, но това не се случи. Напротив, комисията призна, че лечението, разработено от пулмолога, „има своята роля и място“, а самата лекарка го прилага, показвайки „любов“ към пациентите и „огромна вълна на съчувствие“. Във връзка с това лечението беше признато за добро, на лекарката беше позволено да го използва и по-нататък и популярността й в Румъния скочи рязко.И все пак, сред колегите си пулмолози, лекарят продължава да бъде изгнаник: те категорично не подкрепят методите за лечение на пациенти, които са й предложени.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!