България на финала на „Евровизия“

Българката Виктория Георгиева е сред 10-те най-добри във втория полуфинал на „Евровизия“ и отива на финала в събота в Ротердам. Като се абстрахираме от самодейно-геополитическия характер и стилистика на конкурса, 23-годишната певица бе една от участниците с най-добра песен и изпълнение. Тя се състезаваше с номер 13 (който за нея се оказа не фатален, а щастлив) с парчето Growing Up Is Getting Old.

Останалите класирани от тази вечер са Албания, Сърбия (с типичен турбофолк), Португалия, Финландия (кръстоска между скандинавски метъл и кейпоп), Португалия (може би най-доброто изпълнение редом с това на Виктория), Молдова, Исландия, Сан Марино, Швейцария, Гърция.

Още преди старта на официалните концерти пред публика, на база студийния запис на Growing Up Is Getting Old и изпълнението си на репетициите, Виктория бе сочена от букмейкърите като една от шестте песни с най-големи шансове за победа. Фаворит в залаганията е французойката Барбара Прави, сравнявана с Едит Пиаф, а също и италианците „Манескин“.

„Евровизия 2021“ се провежда по обичайния начин – с пълна зала с публика и доста кичозно шоу, след като 2020-а бе нулева за конкурса. Държавите можеха да се явят със същия представител на следващата година (което повечето и направиха), но трябваше непременно да е с нова песен. Залата в Ротердам е препълнена със зрители без маски и дистанция, като условието за присъствие на концертите е предварителен PCR тест.

Финалът ще се излъчи по БНТ от 22 ч. в събота, а за Виктория могат да гласуват всички българи, които се намират в чужбина.

Снимка: Евровизия България

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!