Свободно влизане в Норвегия за ваксинирани или преболедували вируса

Норвежкото правителство обяви решението си лица с пълен цикъл на ваксинация срещу COVID-19 и преболедували коронавируса през последните 6 месеца да могат свободно да пътуват до Норвегия от 24 юни 2021 г., съобщават от Външно министерство.

Необходимо е ваксинирането и преболедуването да бъдат доказани чрез сертификат, свързан с верификационната система на ЕС с наличен QR-код. В съобщението се отбелязва, че сертификатите, издавани от България и редица други европейски държави като Австрия, Белгия, Кипър, Германия, Естония, Финландия, Франция, Хърватия, Исландия, Полша и Латвия, са свързани с тази система и би следвало да могат да бъдат разчетени от норвежките гранични власти. За тези категории граждани отпадат и изискванията за предварителна регистрация при пътуване до Норвегия, карантина и тестване за коронавирус преди отпътуване и при пристигане в страната.

В съобщението на правителството се отбелязва, също така, че от 1 юли 2021 г. норвежките сертификати за ваксиниране и преболедуване на COVID-19 ще бъдат разпознаваеми от държавите- членки на ЕС.

Напомняме, че на 29 януари т.г. Норвегия въведе забрана за влизане на нейна територия за чужденци без статут на постоянно пребиваващи в страната с някои изключения.

При нужда от съдействие българските граждани в Норвегия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Oslo@mfa.bg.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!