В Португалия – с европейски имунизационен сертификат

Считано от 01.07.2021 г. Португалия предвижда дигиталните имунизационни сертификати за COVID на ЕС да могат да се използват при пътувания по въздух и море, при придвижванията в страната и за достъп до културни, спортни или други събития, съобщиха от Външно министерство.

По отношение на въздушния и морския трафик се разрешават пътувания до Португалия от граждани, притежаващи дигиталния имунизационен европейски сертификат COVID, като те се освобождават от представяне на тестове за скрининг за SARS-CoV-2 инфекция, или от спазване на карантинни периоди.

В страната е разрешено свободно придвижване, след представяне на цифровия европейски сертификат COVID, или на доказателство за тест за скрининг на инфекция със SARS-CoV-2.

Цифровият имунизационен сертификат за COVID не освобождава притежателите му от задължението за спазване на необходимите мерки за безопасност, препоръчани от здравните органи.

Деца под 12 години не е необходимо да представят цифров европейски сертификат COVID или доказателство за направен тест за инфекция със SARS-CoV-2, въпреки че тези тестове може да са препоръчителни при определени случаи.

Дигиталният имунизационен европейски сертификат COVID може да бъде представен и на хартиен носител. Сертификатът ще важи за цялата територия на Португалия, както и за Автономните области Мадейра и Азорски острови.

При нужда от съдействие българските граждани в Португалия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Лисабон на следните телефонни номера: +351 213 976 364; +351 213 976 367, както и на дежурен телефон в извънработно време – +351 933 611 337. Сигнали може да се подават и на email адреса на посолството: Embassy.Lisbon@mfa.bg.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!