Без нови ковид мерки във Видинско

Днес, 21.01.22г., в Областна администрация Видин бе проведено заседание на Областен кризисен щаб на Област Видин за борба с коронавирус, съобщиха от Пресцентъра на институцията. Областният управител Любен Иванов откри заседанието, което бе свикано с цел да се обсъди завишената заболеваемост от SARS-Cov-2, както и резултата от съвместните проверки за спазване на противоепидемичните мерки и хода на ваксинационната кампания.

На срещата присъстваха: д-р Венцислав Владински – директор на Регионална здравна инспекция – Видин, старши комисар Петър Коцин – директор на Областна дирекция на МВР – Видин, комисар Силвио Лазаров – началник на Гранично полицейско управление – Видин, комисар Валентин Ванков – началник на Гранично полицейско управление – Видин, Драгомир Дончев – Директор на ТД „Национална сигурност“ – Видин, д-р. Ивета Найденова – изпълнителен директор на МБАЛ „Света Петка“ АД – Видин, д-р. Станислав Поломски – Директор на „Център за спешна медицинска помощ“ – Видин, комисар Стилиян Пешев – Директор на Регионална дирекция „Пожарна безопастност и защита на населението“ – Видин, Ангел Донкин – и.д. началник на РУО – Видин, Борислава Борисова – зам. кмет на Община Видин.

По данни на присъстващите, от началото на 2022 година, средно около 100 човека на ден са новозаразените с КОВИД-19 в област Видин. Индексът на смъртност е 7,4 %, като данните бележат намаление. Здравните специалисти, на областно ниво, отчитат висок брой заразени, нарастване на броя на хоспитализираните, но от друга страна намаляване на смъртността.

По време на проведеното заседание стана ясно, че всеки трети в областта (33,4 % от населението) има някаква форма на защита срещу коронавируса – 11,3 % са преболедували, 22,1 % са ваксинираните, със завършен ваксинационен курс, а всеки трети от ваксинираните е с поставена бустерна доза. По информация на изпълнителния директор на МБАЛ „Света Петка“ д-р Ивета Найденова, 37 са заетите легла в Ковид отделението, като капацитетът е до 92 легла.

С оглед на ежедневно завишаващата се заболяемост крисизният щаб препоръчва още по-голяма дисциплина при спазване на противоепидемичните мерки, носене на маска в закрити помещения, дезинфекция на ръцете и социална дистанция. Щабът препоръчва на всички общини на територията на областта да бъдат още по-активни по контрола на спазване на противоепидемичните мерки.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!