Финландия облекчава изискванията за пътуване до страната

Считано от 1-ви февруари 2022 г., властите във Финландия въвеждат облекчен режим при пътуванията до страната. Всички лица, пристигащи във Финландия от държави членки на Европейския съюз (ЕС) – в т.ч. и от Република България, или от страни, принадлежащи към Шенгенското пространство, трябва да представят един от следните документи: сертификат за завършена ваксинация; сертификат за преболедуване от COVID-19 в рамките на последните 6 месеца; негативен тест за COVID-19, направен в рамките на 72 часа преди влизане в страната (PCR или антигенен тест). Лицата, които не предоставят един от посочените документи, се насочват за тестване на място при влизане в страната. Изискванията важат за всички лица, родени до 2006 г. включително.

От същата дата при пътуванията от страни извън ЕС или Шенгенското пространство, трябва да се представят сертификат за завършена ваксинация или сертификат за преболедуване от COVID-19 в рамките на последните 6 месеца, наред с негативен тест за COVID-19, направен в рамките на 48 часа преди влизане в страната (PCR или антигенен тест).

Изискванията важат за всички лица, родени до 2006 г. включително, като не се отнасят за финландски граждани, постоянно пребиваващи във Финландия чужденци или лица, чието влизане е по неотложни причини.

Подробна информация за граничния контрол по границите на Финландия, свързана с ограниченията във връзка с COVID-19, е налична на страницата на Финландската гранична полиция: https://raja.fi/en/guidelines-for-border-traffic-during-pandemic.

При нужда от съдействие българските граждани в Република Финландия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в гр. Хелзинки на следните телефонни номера +358 9 458 40 55, +358 9 458 40 35, както и дежурен телефон в извънработно време: +358 44 055 0547. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Helsinki@mfa.bg.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!