Трима посланици на официална визита във Видин

Техни превъзходителства Мариос Кундуридис – посланик на Кипър, Анжей Франгеш – посланик на Словения и Мануел Корчек – посланик на Словакия гостуваха във Видин, съобщиха от Пресцентъра на Общината.

След разглеждане на културно-историческите забележителности на старопрестолния град, високопоставените гости се срещнаха с общинското ръководство. По време на срещата д-р Ценков отбеляза, че се надява това посещение да е основа за развитие на двустранните отношения, с фокус върху инвестициите, туризма и културния обмен, подчертавайки стратегическото положение на Видин и чудесните условия за потенциалните инвеститори.

По време на срещата бяха презентирани търговското изложение в рамките на традиционния видински панаир панаир и богатият културен календар на Видин. От общинското ръководство отправиха покана изпълнители и състави от Кипър, Словения и Словакия да се включат в организираните фестивали и да представят фолклора и обичаите на своите държави.

Програмата на официалната визита продължи със среща на дипломатите с представители на видинския бизнес, на младежки и културни организации, която се проведе в залата на Общинския съвет. На срещата бяха представени предприетите от Общината стъпки за разработване на единен туристически продукт. Представители на местните културни институти изразиха надежда, че със съдействието на дипломатите туристическите и културните продукти на Видин ще бъдат популяризирани и сред жителите на Кипър, Словения и Словакия. Дипломатите увериха, че ще съдействат за това Видин да стане по-позната туристическа дестинация. Те подчертаха, че интересът им към възможностите, които предлага нашата Община, е дългосрочен и изразиха готовност да окажат подкрепа на бизнеса и неправителствения сектор за реализиране на бъдещи идеи и инициативи.

Посланиците на Кипър, Словения и Словакия, придружавани от кмета д-р Ценков и зам.-кметовете Борисова и Скорчев, посетиха и местна фирма. Собственикът Пламен Христов запозна дипломатите с дейността на предприятието, в което се произвеждат машини за металообработка (работни линии), котли за парно и водно отопление, пелетни камини, промишлени горелки за биомаса и др., като значителна част от продукцията е за износ.

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!