Безплатно международно училище по програмиране във Виена

Френски университет за програмисти открива филиал във Виена. Обучението е безплатно и без преподаватели, съобщават от Пресцентъра на Ойроком-ПР София, част от мрежата за международни връзки на Община Виена.

Бизнесът във Виена изпитва недостиг от близо 30 000 IT специалисти, като тенденцията е нарастваща, особено през последните години поради разширяването на процесите на дигитализация. С цел разширяване на съществуващите възможности за обучение на програмисти през септември 2022 г. в австрийската столица ще бъде открит филиал на френското училище „École 42 „, което вече има филиали в 25 страни в целия свят. Виенското училище ще носи името „42 Виена“. Безплатното обучение е възможно благодарение на подкрепата на големи международни фирми, които инвестират в обучението на млади IT специалисти.

Високото качество на живот във Виена се дължи и на високата степен на дигитализация, а „42 Виена“ ще допринесе за това градът да стане още по-привлекателен за чуждестранните компании. Австрийската столица стартира многобройни инициативи за дигитализация и необходимостта от добре подготвени IT специалисти расте непрекъснато. В сътрудничество с водещи компании от областта на информационните технологии „42 Виена“ предлага международно признати образователни възможности за всички желаещи и гарантира обещаващ старт на кариерата. Кандидатстването вече е възможно на сайта на училището https://www.42vienna.com/.

Обучението за всички ученици е безплатно и не изисква предварителни познания по програмиране, а се основава на логическо мислене. Този образователен модел е създаден през 2013 г. в Париж. Обучението е без лектори, учебници или лекции. Целта е обмен на идеи с връстници чрез игрови методи в неигрови ситуации. Този вид е обучение е известен и като геймификация. Специално значение се отделя на работа по проекти в групи. Освен уменията в областта на информационните технологии студентите развиват и умения за работа в екип, креативност, решаване на проблеми, ангажираност и предприемаческо мислене. През първата учебна година от септември 2022 г. ще бъдат открити 150 места за обучение. През следващите три години този брой ще се увеличи до общо 450 места годишно. Неразделна част от обучението са два шестмесечни практически модула. В зависимост от времето, с което разполагат студентите, обучението трае от година и половина до пет години.

В класацията „Световни университети с реално въздействие „École 42“ се конкурира с уважавани институции като Харвард, Кеймбридж, Бъркли и Цинхуа и заема десето място.

Снимка: © Ecole 42

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!