Отвориха всички ГКПП-та за Гърция

На границата с Гърция: От днес е възстановено пропускането през съвместните гранични пунктове „Златоград“/„Термес“ и „Ивайловград“/ „Кипринос. Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. От всички пътници, които са навършили 5-годишна възраст, се изисква сертификат за ваксинация /валиден 270 дни/, сертификат за преболедуване /валиден 180 дни/, негативен резултат от PCR тест, направен 72 часа преди пристигането на ГКПП или негативен резултат от бърз /антигенен/ тест, направен до 24 часа преди пристигането. Отпадна изискването влизащите в Гърция пътници да имат генериран QR код след попълване на PLF /Passenger Locator Form/.

На границата с Румъния: Трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили на ГКПП „Видин“ и ГКПП „Русе“. От 9 март 2022 г. е възстановeна дейността на съвместните гранични пунктове „Кайнарджа-Липница“ и „Крушари-Добромир“, която временно беше преустановена с решение на румънските власти. Дейността на тези два пункта ще се осъществява съгласно предварително договореното работно време от 8 до 20 часа. Румъния отменя всички ограничения, свързани covid-19, в това число изискването за представяне на зелен сертификат или тест и попълване на eлектронен формуляр за влизане в страната.

На границата с Република Сърбия: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Няма изискване към българските граждани и всички пристигащи от България в Сърбия да представят отрицателен PCR тест на влизане в страната.

На границата с Република Северна Македония: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Всички български граждани, влизащи в Република Северна Македония, трябва да представят на границата сертификат за имунизация с две дози ваксина срещу Covid 19, документ за преболедуване на коронавирус, медицинско свидетелство с отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизането или негативен резултат от бърз тест, направен не по-рано от 48 часа. Чуждестранните граждани, преминаващи транзитно, ще могат да направят това в рамките на 5 часа с предварително подписана декларация на влизане, която ще трябва да приложат пред граничния контрол на изход от страната. Лица до 18 – годишна възраст са освободени от изискването за предоставяне на документ за Covid 19 при влизане в РСМ.

На границата с Република Турция: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Няма изискване към българските граждани и всички пристигащи от България в Турция да представят отрицателен PCR тест при влизане в страната.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!