Откриха новоизграден корпус на ОУ „Иван Вазов“ във Видин

Със символично прерязване на лентата на новата придобивка бе поставено началото на програмата за отбелязване на празника на учебното заведение, което днес чества 60 години от своето създаване. Този хубав повод събра в ОУ „Иван Вазов“ много официални гости, сред които бяха Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил, кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и негови заместници, областният управител Любен Иванов и заместничката му Анелия Влаховска и др., бивши и настоящи учители и възпитаници на училището.

Новия корпус на училището включва актова зала, две класни стаи и два компютърни кабинета, както и асансьор за осигуряване на достъпна среда в сградата. Разширяването на материалната база на учебното заведение е по проект на Община Видин, финансиран от програмата на Министерството на образованието и науката за изграждане, пристрояване, надстрояване на детски ясли, детски градини и училища.

Видинският кмет поздрави ръководството, преподавателския колектив и учениците на ОУ „Иван Вазов“ по случай годишнината. „За мен е чест в навечерието на светлите християнски празници да открием тази прекрасна придобивка, на която ще се радват учителите и учениците. Уверявам Ви, че усилията на Община Видин за подобряването на училищната инфраструктура ще продължат и занапред“, заяви д-р Ценков.

Директорът на ОУ „Иван Вазов“ Пролетка Цветкова отбеляза, че в 60-годишната си история училището се е утвърдило като духовно средище на знания, в което своите следи са оставили хиляди ученици и стотици учители. „Радваме се, че осъществяваме успешно партньорство с всички институции в нашия град. Изказвам признателност от мое име, от името на моите колеги, от името на нашите ученици на кмета на Община Видин г-н Цветан Ценков и неговия екип, благодарение на които вече се радваме на модерна и разширена материална база“, каза Цветкова.

Видинският митрополит Даниил пожела на учителите успехи в просветителската дейност и посъветва учениците да почерпят от своите преподаватели не само знания, но и житейска мъдрост и да се научат да бъдат добри хора.

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!