Осъдиха убиеца на Теди в Бали клуба

Присъда „лишаване от свобода“ за срок 7 години, при строг режим, постанови състав на Окръжен съд- Видин по отношение на А.Д., като го призна за виновен в убийство по чл.118, във връзка с чл.115, във връзка с чл.36 и чл.54 от НК, съобщиха от Пресцентъра на институцията.

Инцидентът е от 19.01.2020г. В гр.Видин, около 07.“ часа в кафе-аперитив „Б. К.“ , чрез произвеждане на изстрел от преработен сигнално-газов пистолет, подсъдимият умишлено умъртвил Т.И.В., като смъртта се дължи на остра кръвозагуба, вследствие разкъсване на голям магистрален съд- сънна артерия.

В рамките на съдебната фаза по делото са разпитани 22 свидетели. Изслушани са 12 вещи лица изготвили комплексна съдебна психиатрично-психологична, съдебно-медицинска, балистична и др. експертизи.

В днешното съдебно заседание Съдът предяви веществени доказателства, намиращи се в служба КОС при РУ Видин.

На основание чл.286 от НПК не бяха направени искания за извършване на нови следствени действия, въз основа на което Съдът обяви съдебното следствие за приключило и изслуша пледоариите на страните.

Съдът оправда А.Д. по повдигнатото обвинение за извършване на престъпление по чл.115 от НК и преквалифицира деянието в чл. чл.118, във връзка с чл.115, във връзка с чл.36 и чл.54 от НК, а именно убийство, извършено в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с насилие, с тежка обида или клевета или с друго противозаконно действие, от което са настъпили или е било възможно да настъпят тежки последици за виновния или негови ближни, наказанието е: в случаите на чл. 115 – лишаване от свобода от една до осем години.

Съдът осъди А.Д да заплати на гражданските ищци и частни обвинители сумите от по 100 000 лв. за всеки от тях, представляващи обезщетение за неимуществени вреди, ведно със законната лихва. А.Д е осъден да заплати и 130 000 лв. на малолетния син на Т., чрез неговата майка и законна представителка. Подсъдимият е осъден да плати и разноските, направени в досъдебното производство и съдебната фаза. Присъдата може да се обжалва и протестира пред САС в 15-дневен срок, считано от днес.

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Видин. Подсъдимият Александър Стоянов (Шемета) е обвинен в извършване на престъпление по чл. 115 от НК, за това, че на 19.01.2020г. в гр.Видин, около 7 часа сутринта в кафе -аперитив „Бали Клуб“ , чрез произвеждане на изстрел от преработен сигнално-газов пистолет калибър 9 мм., умишлено е умъртвил Теодор Иванов, като смъртта се дължи на остра кръвозагуба, вследствие разкъсване на голям магистрален съд – сънна артерия.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!