Наркотици, крадци на ток, пожари

Видинските криминалисти са задържали трима младежи за притежание на наркотици. Полицейските действия били предприети в хода на специализирана операция, насочена срещу наркоразпространението в региона, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.

Вчера следобед, в с. Капитановци служителите на реда спрели за проверка лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 18-годишен жител на с. Търняне. На задната седалка в превозното средство открили и иззели 31 пликчета с общо 45 грама зелена суха листна маса, 9 пликчета с общо 9,7 грама бяло прахообразно вещество и електронна везна. При полевия наркотест тревата реагирала на канабис, а белият прах индикирал на амфетамин. Последвало претърсване в дома на младежа в Търняне. Там разследващите намерили и иззели още две пликчета с 11,3 грама канабис. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

В Капитановци, полицаите проверили и двама 19-годишни местни жители. С протоколи единият доброволно предал плик с 0,4 грама канабис, а другият – плик с 0,3 грама кристали, реагирали на наркотичното вещество LSD. По случаите в РУ-Видин са образувани две предварителни проверки за престъпление по чл.354а от Наказателния кодекс. Тримата били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа и приведени в ареста. Работата на разследващите продължава.

На 12 май при извършена проверка на частен адрес в гр. Грамада било констатирано неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа и създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. Оперативна група и служители на електроразпределителното дружество са извършили оглед на местопроизшествието. По случая работи РУ-Кула, образувано е досъдебно производство.

На 12 май, след получен сигнал в 12.54 часа, екип на РСПБЗН-Видин е гасил запалени сухи треви в района на жп гара Видбол. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Пламъците обхванали и унищожили две дървени траверси от релсовия път.

През изминалото денонощие огнеборците реагирали и на три сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви и храсти в землището на с. Чичил, до гребната база във Видин и запален дънер на дърво на ул. „Патриарх Евтимий“ в областния град.

a href=“https://www.facebook.com/groups/2797716216933450″>Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!