Финал на пробега „Видин Рън“

Днес заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова подаде сигнала за старт на 6-километровия пробег. Над 50 бегачи, сред които някои от най-добрите в България, поеха по маршрута, който премина покрай най-големите забележителности на нашия град. Редом до професионалистите на старта на площад „Бдинци“, застанаха и много любители на активния начин на живот от Видин, както и украински граждани от клуба по гребане, които в момента са настанени тук, съобщиха от Пресцентъра на Общината.

Броени минути по-късно бе даден стартът и на пробега на късата дистанция от 1330 м. По нея успешно преминаха десетки участници, много от които деца. Последният старт за деня бе на смесената щафета 2х6 км, в която се включиха общо шест отбора, съставени от по един мъж и една жена.

Награждаването беше на площад „Бдинци“. Най-бързо 6-километровата дистанция премина Стоян Владков от „Локомотив“ – Дряново. Втори в класирането се нареди Мирослав Спасов от „Атлет“ – Мездра. Бронзовият медал отиде при Атанас Куцаров от „Златен шпайк“.

Пенка Асенова, председател на Местната комисия за борба с противообществени проява на малолетни и непълнолетни, връчи наградите на представителките на нежния пол, наредили се на първите осем места. Шампионка при дамите стана Маринела Нинева от „Локомотив“ – Дряново. Сребърния медал завоюва Надежда Ангелова от СК „Младост 2012“ – Благоевград. Трета се нареди Билсерин Сюлейман от Нови пазар.

Юлиян Иванов, директор на Общинско предприятие „Спортни имоти“, награди трите най-бързи отбора от смесената щафета. Първи в нея се класираха Маринела Нинева и Георги Гергов, втори стана отборът на Билсерин Сюлейман и Стоян Владков, а третото място в щафетата заеха Надежда Ангелова и Мирослав Спасов.

След награждаването заместник-кметът Борисова благодари на участниците в първото издание на атлетическия пробег „Видин Рън“: „Надявам се, че днес заедно поставяме началото на едно традиционно лятно лекоатлетическо събитие. Очакваме Ви отново във Видин и догодина“. Тя благодари и на съорганизаторите, заедно с които Община Видин проведе този спортен празник – Българската федерация по лека атлетика, верига състезания „Рън България“ и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. На финала беше изтеглила томбола с награди, осигурени от спонсорите на събитието.

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки

 

error: Content is protected !!