Заловени крадци на дизел от камион

23-годишен от Ружинци и 18-годишен от Големаново са били задържани в полицейския арест за кражба на дизелово гориво от товарен автомобил, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. На 9 юли в 16.30 часа охранител на депо за строителна техника в землището на Коста Перчово сигнализирал в РУ-Кула за посегателството. Той съобщил, че е подгонил двама души, които източвали гориво от резервоара на товарен автомобил, паркиран в депото. При огледа на местопроизшествието разследващите констатирали отворена капачка на резервоара на „МАН“ и поставен в него маркуч, а в близост установили три пластмасови туби – в едната имало около 20 литра гориво. На около 200 метра от мястото, на черен път в посока Грамада, полицаите заловили и задържали двамата извършители на деянието. Разследването по случая продължава, в районното управление е образувано досъдебно производство.

Криминално проявен жител на Кула е бил задържан за кражба. На 9 юли продавачка в хранителен магазин в градчето сигнализирала в полицията за откраднат мобилен телефон от търговския обект. Посегателството било осъществено същия ден около 21 часа, мобилното устройство – оставено в близост до касата. В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия криминалисти установили и задържали автора на деянието – 40-годишен местен жител. Открадната вещ е намерена и иззета по надлежния ред. Работата по случая продължава, в РУ-Кула е образувана предварителна проверка.

25-годишен видинчанин, шофирал лек автомобил след употреба на наркотици, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 8 юли в 20.50 часа на ул. „Княз Александър Батенберг“ в областния град униформени спрели за проверка „Ауди“ със софийска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача отчела наличие на амфетамин. Мъжът дал и кръвна проба за медицинско изследване. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

29-годишен видинчанин, шофирал лек автомобил след употреба на наркотично вещество е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 9 юли, около 23.30 часа, по пътя между Антимово и видинската безмитна зона служителите на реда спрели за проверка „Фолксваген Пасат“ със софийска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача отчела наличие на канабис. Мъжът отказал кръвна проба. По случая в РУ-Видин е образувано бързо производство.

На 8 юли, около 15 часа, по пътя Синаговци-Дунавци полицейски служители засекли товарен автомобил „Нисан Ванет“ без поставени регистрационни табели. Нерегистрираното по надлежния ред превозно средство шофирал 59-годишен от Дунавци. По случая в РУ-Видин е образувано бързо производство.

На 8 юли, след получен сигнал в 16.11 часа, екип на РСПБЗН-Белоградчик е потушил пожар в стая на къща в градчето. Причината – късо съединение. Пламъците унищожили мебели и техника. Спасена била сградата.

Същия ден огнеборците реагирали и на три сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви в близост до гара Видбол, на ул. „Първа“ в Дреновец и в землището на Ново село.

На 9 юли в 5.24 часа на тел.112 постъпил сигнал за пожар в гараж – пригоден като зъботехнически кабинет, в областния град. Пристигналите на мястото огнеборци потушили пожара. Пламъците унищожили етажерка със зъботехнически инструменти и консумативи, и мобилен телефон. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. По случая работи РУ-Видин, образувано е досъдебно производство за палеж – престъпление по чл.330, ал.1 от Наказателния кодекс.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!