Възможни терени за буферни паркинги във Видин

Областният управител Огнян Асенов и кметът на община Видин д-р Цветан Ценков обсъдиха възможни подходящи недвижими имоти (държавна и общинска собственост) за изграждане на буферни паркинги за престой на товарни автомобили и облекчаване на трафика към ГКПП Дунав мост Видин-Калафат, съобщиха от Пресцентъра на Областна администрация. На срещата присъстваха още заместник областният управител на Видин Шишман Чаушев, ръководни служители от Областна администрация Видин и Община Видин, както и експерти.

Общо три терена ще бъдат представени на вниманието на Министерство на транспорта и съобщенията, Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ за последващо прецизиране, проучване и реализация след одобрение от ресорните ведомства. И трите терена се намират по протежението на околовръстния път на град Видин в посока изход от България към Румъния.

Два от обсъжданите терени са държавна собственост. Единият от имотите, с площ около 310 дка, се намира непосредствено преди мостовото съоръжение, граничи с път Е-79 и с жп линията на Дунав мост Видин-Калафат, а другият имот е в района на пътен възел „Рупци“ и е с площ около 105 дка. Общинският имот, предложен за буферен паркинг, се намира срещу Комплексната опитна станция във Видин и е с площ около 46 дка.

Водещ критерий при избора на терените за създаването на буферен паркинг е осигуряване на безопасното движение към подходите на гранично контролно-пропускателните пунктове, в т.ч. и към Република Сърбия, както и недопускане на нови конфликтни участъци от отклоняване на тежкотоварния трафик към други пътни артерии в община Видин.

Снимка: Областна администрация – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!