Седмицата в Европейския парламент

Министър-председателят на Украйна Денис Шмихал ще се срещне с председателя на ЕП Роберта Мецола и политическите групи, за да обсъдят последните събития във връзка с войната на Русия срещу Украйна, както и начините, по които ЕС може да да продължи подкрепата си за Украйна (понеделник), съобщиха от Пресцентъра на ЕП в София.

Анкетната комисия на ЕП относно използването на шпионския софтуер „Пегас“ и еквивалентен софтуер за наблюдение (PEGA) ще обсъди скандала с използването на софтуера в Гърция с журналиста Танасис Кукакис (очаква се потвърждение) и други гост-оратори (четвъртък). Заседанието на PEGA ще бъде предавано директно, четвъртък, 8 септември, 10:00 ч. българско време.

Специалната комисия на Европейския парламент относно COVID-19 (COVI) ще проведе първи дебат с четири фармацевтични компании, които работиха по разработването на ваксини и терапевтични средства по време на пандемията от COVID-19 — Жилет Сайънсис, Санофи, Астра Зенека и Модерна (понеделник). На живо: понеделник, 5 септември, 16:00 ч. българско време

Чешките министри ще очертаят приоритетите на чешкото председателство на Съвета на ЕС пред комисиите на ЕП по граждански свободи (LIBE) и правни въпроси (JURI) (понеделник).

Политическите групи ще се подготвят за пленарната сесията на 12-15 септември, по време на която ще направят оценка на състоянието на Европейския съюз с председателя на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен. Евродепутатите също така ще обсъдят и гласуват проектозаконодателството относно енергията от възобновяеми източници и енергийната ефективност, законодателни предложения за спиране на обезлесяването, както и ще дадат окончателна зелена светлина на новите правила относно минималната работна заплата. Те ще се подготвят и за пленарните разисквания относно риска от нарушаване на основните ценности на ЕС в Унгария и с финландския министър-председател Сана Марин.

Председателят на ЕП Роберта Мецола ще се участва в разговор на живо във Фейсбук относно състоянието на ЕС и ще произнесе реч по време на откриването на изложба, очертаваща руските военни престъпления в понеделник. Тя ще председателства работен обяд на Бюрото на ЕП с белгийския министър-председател Александър де Кро във вторник. В сряда тя ще произнесе реч по време на проява с испанската национална организация на слепите (ONCE), ще подпише пътна карта между Парламента и Съвета относно общата европейска система за убежище и Новия европейски пакт за миграцията и убежището и ще се срещне с медийните кореспонденти към европейските институции. В петък председателят на ЕП ще бъде в Кипър, където ще се срещне с президента Никос Анастасиадис и с председателя на Камарата на представителите на Кипър Анита Димитриу, като ще даде пресконференции след двете заседания.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!