„Реал Мадрид“ отново във Видин

През 2016 г. Фондация „Приятели на спорта“ с председател Николина Ангелкова, в партньорство с Фондация „Реал Мадрид“ и заедно с футболната легенда Емилио Бутрагеньо откриха първата школа на „Реал Мадрид“ в България за социална интеграция за деца в неравностойно положение във Видин. И до днес школата продължава да дава шанс на деца от региона чрез практикуване на любимия спорт да се интегрират и да се изграждат като успешни личности.

Днес д-р Цветан Ценков посрещна в Общината Адриан Силия и Гилермо Новея, треньори във Фондация „Реал Мадрид“. В срещата участваха заместник-кметът Борислава Борисова, координаторът на проекта на „Реал Мадрид“ за Видин Светлина Вълчева и треньорът Светослав Петков, съобщиха от Пресцентъра на Община Видин.

Видинският кмет поздрави гостите, като приветства проекта на Фондацията и отбеляза, че е важно общите усилия да бъдат насочени към ангажиране на децата от уязвими и малцинствени групи в спортни дейности. Кметът посочи още, че развитието на детско-юношеския спорт е приоритет за Общината и изрази надежда, че това ще е основа за бъдещи значими спортни постижения както във футбола, така и в други спортове.

Адриан Силия благодари на кмета за топлия пример. Той връчи на д-р Ценков почетен плакет на „Реал Мадрид“. Испанският треньор изказа признателност за подкрепата на Община Видин за спортно-социалното училище и за предоставената спортна база, в която то осъществява своята дейност. „За нас от Фондация „Реал Мадрид“ това е едно чудесно сътрудничество и се надяваме то да продължи и в бъдеще“, каза испанският треньор.

Със съдействието на Община Видин, от 14 до 18 ноември специалистите от школата на „Реал Мадрид“ провеждат обучение на видински треньори. Светослав Петков обясни, че в момента в проекта са включени над 60 деца, като стремежът на екипа е в рамките на следващата една година техният брой да се увеличи поне двойно. „Точно за тази цел са тук нашите колеги – да ни обучават, за да може повече треньори да се включат и да обхванем по-голяма група деца“, уточни Петков. Той благодари на Община Видин, в лицето на кмета д-р Ценков и заместник-кмета Борисова, че са партньор на инициативата и съдействат за осигуряване на необходимите за функционирането на спортно-социалното училище условия, които ще станат още по-добри след завършването на ремонта на закритата лекоатлетическа писта.

Една от дискутираните по време на срещата теми бе Видин да е домакин на някое от следващите издания на международния турнир „Копа Алма“, който Фондацията организира. Адриан Силия и Гилермо Новея поеха ангажимент, че идеята за домакинството ще бъде внимателно обсъдена. Кметът д-р Ценков също така поиска подкрепата на представителите на „Реал Мадрид“ във връзка с реализация на плановете за реновиране на градския стадион „Георги Бенковски“.

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!