Неврохирург номиниран за премиер

Държавният глава връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група в 48-ото Народно събрание. Отговорността на първата политическа сила в 48-ото Народно събрание за съставяне на правителство е най-голяма. С тези думи президентът Румен Радев връчи днес проучвателен мандат за сформиране на кабинет на чл.-кор. проф. Николай Габровски – кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в настоящия парламент – тази на ГЕРБ-СДС, съобщиха от Пресцентъра на „Дондуков“ 2.

Държавният глава очаква в 7-дневен срок излъченият за премиер да предложи състав на Министерски съвет, който да отговаря на високите обществени очаквания за стабилност, експертност и отговорност. „Силно се надявам допълнителното време, което отпуснах за консултации, да е спомогнало за намиране на удачна формула за съставяне на кабинет, а също и за търсене на достатъчна политическа подкрепа в парламента“, заяви Румен Радев.

Ще положа всички възможни усилия да предложа кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене и от конфронтацията, и да е по-близо до професионализма, заяви Николай Габровски.

Д-р Габровски завършва медицина в Медицинска Академия – гр. София през 1996 година. В Клиниката по неврохирургия на университетска болница „Пирогов“ е от 1997 година. Оглавява Клиниката през 2011 година. Проф. Габровски е председател на Българското дружество по неврохирургия от 2018 година. От 2011 година е национален консултант, а от 2018 – главен координатор на експертния съвет по неврохирургия към Министерство на здравеопазването. През 2021 година проф. Габровски е избран за член-кореспондент на Българската академия на науките (БАН).

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!