Обвинителни актове на Районна прокуратура – Видин за престъпления по транспорта

С наложено наказание 4 месеца „лишаване от свобода“ приключи дело срещу Т.Т. (на 37 години), привлечен в качеството на обвиняем от Районна прокуратура – Видин за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК, съобщават от Институцията.

На 25.04.2022 г. обвиняемият управлявал лек автомобил в района на Община Димово след употреба на алкохол. При проверка, извършена по надлежния ред, техническо средство е отчело наличие на 2,03 промила.

За същото престъпление Районна прокуратура – Видин привлече към наказателна отговорност З.З. (на 30 години). На 16.08.2022 г. в гр. Белоградчик той управлявал лек автомобил с концентрация от 1,38 промила алкохол, установено по надлежния ред. За извършеното от него деяние му е наложено наказание от 3 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок и лишаване от право да управлява МПС за срок от 6 месеца.

Наказание в същия размер е наложено на К.П. (на 22 години), който на 09.11.2021 г. в гр. Белоградчик управлявал МПС след употреба на наркотични вещества – марихуана, канабис и амфетамин.

Районна прокуратура – Видин приключи дело и срещу И.П. (на 24 години), обвинен за шофиране след употреба на наркотично вещество на 08.05.2022 г. в гр. Видин и незаконно държане на амфетамин в управлявания от него автомобил. Наложеното му наказание е 3 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок, лишаване от право да управлява МПС за срок от 7 месеца и глоба в размер на 500 лева.

На обвиняемия М.К. (на 31 години) е наложено наказание глоба в размер на 500 лева за управление на мотоциклет на 04.09.2020 г. в гр. Видин с регистрационна табела, издадена за друго моторно превозно средство, който не бил регистриран по надлежния ред.

След приключена работа по досъдебни производства и изготвени от Районна прокуратура – Видин обвинителни актове предстои продължаване на дела в съда с шестима обвиняеми за престъпления по транспорта.

Обвиняемият Б.Б. (на 38 години) на 01.03.2022 г. управлявал лек автомобил по ул. „Теодосий Търновски“ в гр. Видин под влияние на алкохол и наркотично вещество. По надлежния ред е било установено наличие в кръвта на водача 1,29 промила алкохол и тетрахидроканабинол.

По друго дело обвиняемият Ц.П. (на 28 години) е предаден на съд за шофиране на таксиметров автомобил на 14.05.2022 г. по ул. „Железничарска“ в гр. Видин след употреба на канабис. Престъпното деяние е било извършено от него повторно, след като е бил осъден с влязло в сила определение на съда през м. април 2021 г.

34-годишният В.М. е предаден на съд за това, че на 24.05.2022 г. в с. Рабиша, област Видин, управлявал товарен автомобил без регистрационни табели в нетрезво състояние. С техническо средство е било установено наличие на 1,71 промила алкохол.

Други три дела са за управление на МПС без съответното свидетелство за управление, шофиране на нерегистриран по надлежен ред автомобил и такъв с прекратена регистрация. Обвиняемите по тях са М.М. (на 51 години), Г.Н. (на 19 години) и А.Б. (на 34 години). Престъпленията са извършени в района на ГКПП Връшка чука, в с. Подгоре, община Макреш, и в гр. Видин.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!