Стачка на Граничната охрана във Великобритания на 15 и 16 март

Във връзка с обявена стачка на граничните служители на Великобритания в периода 15 – 16 март 2023 г., от Външно министерство призовават гражданите, които планират пътуване до и от Великобритания, да следят актуалната информация от своите превозвачи за възможни закъснения/отмяна на полети и фериботни курсове. Очаква се стачката да засегне всички летища и пристанища в страната, както и изнесените британски пунктове за граничен контрол на територията на Северна Франция. Стачката ще засегне и превоза на товари, като шофьорите на камиони също следва да очакват забавяне и наличие на опашки на граничните пунктове.

Във връзка със стачката от страна на британското правителство бе отправено следното съобщение до пътуващите в периода на обявената стачка: Пътниците да имат готовност за удължено време за изчакване и задължително да проверяват със своите пътнически агенции, туроператори и превозвачи за възможни промени преди пътуването.

Информацията е публикувана на британския правителствен сайт и може да бъде видяна на следния линк: https://www.gov.uk/government/news/arrivals-to-the-uk-told-to-prepare-for-disruption-on-15-march?utm_medium=email&utm_campaign=govuk-notifications-topic&utm_source=9c3d5901-87be-4b15-b952-983b231fa11b&utm_content=immediately

При необходимост от съдействие, българските граждани в Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, могат да се обръщат за съдействие към българското Посолство в Лондон на следните телефонни номера: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400, +44 20 75893763. Сигнали може да се подават и на имейл адресите на Посолството в Обединеното кралство: Consular.London@mfa.bg, embassy.london@mfa.bg.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!