Наркодилъри, „дървари“ и още

Трима жители на Белоградчик са били задържани вчера с полицейска мярка за срок до 24 часа за притежание на наркотици, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. В ранния следобед служителите на реда спрели за проверка 27-годишен, който доброволно предал 14 свитъка със суха зелена листна маса и една бяла буца. При полевия наркотест тревата реагирала на канабис, а бялото вещество индикирало на амфетамин. По случая в районното управление е образувано досъдебно производство по чл.354а от Наказателния кодекс.

По същото време от спрян за проверка 20-годишен полицаите иззели хартиен свитък с 0.5 грама зелена суха листна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест. Към 18 часа служителите на реда проверили 24-годишен, който доброволно предал 3 саморъчно свити цигари със суха листна маса. Тревата – с общо тегло 1.84 грама, инидикирала на канабис при наркотеста. По случаите в РУ-Белоградчик са образувани две предварителни проверки по чл.354а от Наказателни кодекс.

22-годишен от с. Протопопинци, седнал зад волана след употреба на наркотични вещество, е бил задържан в полицейския арест. На 18 март около 00.20 часа на бул. „Панония“ в областния град униформени спрели за проверка лек автомобил „Хюндай“ с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на шофьора реагирала положително на канабис. Мъжът дал и проба в ЦСМП. По случая е образувано досъдебно производство.

29-годишен от с. Бойница, шофирал лек автомобил след употреба на наркотични вещества, е бил задържан в полицейския арест. На 19 март, по пътя Видин – Бойница, униформени спрели за проверка „Фолксваген Поло“ с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача е реагирала положително на амфетамин и канабис. Мъжът дал и кръвна проба в ЦСМП. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 март в с. Арчар униформени засекли 44-годишен местен жител, който шофирал лек автомобил „Ауди“ без поставени регистрационни табели. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 март около 11 часа в гр. Белоградчик полицейски служители спрели за проверка два автомобила – „Лада Нива“ и „Опел Астра“, шофирани от местни жители. В превозните средства установили немаркирани дърва – без документи, доказващи законния им произход. На водачите съставили актове по Закона за горите. В районното управление са образувани две предварителни проверки по чл.235 от Наказателния кодекс.

На 18 март в 20.51 часа постъпил сигнал за горяща гума на ТИР на главен път Е-79 в посока с. Ружинци. Пламъците били потушени. Огънят унищожил гумата, а превозното средство било спасено. Няма пострадали хора. Същия ден екип на пожарната служба е гасил запалени сухи треви в землището на с. Медовница. При пожара няма нанесени материални щети.

Снимката е илюстративна

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!