Вицепремиерът Иван Демерджиев инспектира ГКПП „Дунав мост Видин – Калафат“

В рамките на посещението му в крайдунавския град бяха обсъдени конкретни възможности за облекчаване на тежкотоварния трафик, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.

Министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и заместник-министър Венцислав Катинов се срещнаха днес с ръководни служители на видинската полиция. Старши комисар Петър Коцин – директор на ОДМВР-Видин, представи актуална информация за оперативната обстановка в региона и резултатите от предприетите действия на служителите на реда за предотвратяване на престъпления, свързани с нарушаване на изборните права на гражданите. В хода на разговорите министърът подчерта необходимостта от активна превенция по линия на цялата полицейска дейност – конвенционална престъпност, наркоразпространение, домашно насилие, междусъседски конфликти.

Вътрешният министър и заместник-министър Катинов посетиха центъра за видеонаблюдение на мостовото съоръжение при Видин – Калафат. При инспекцията на ГКПП „Дунав мост Видин-Калафат “ те се запознаха със спецификата на работата на място и разговаряха с дежурните български и румънски гранични полицаи. Контролно – пропускателният пункт работи на пълен капацитет, но трафикът остава интензивен, съобщи комисар Димитър Чорбаджиев – директор на РДГП-Русе и уточни, че за денонощие през пункта в посока Румъния преминават по около 1400 автомобила. „Абсюлютно неприемливо е струпването на километрична опашка от товарни автомобили, това е наказание за всички“, категоричен бе министърът и посочи необходимостта от създаване на съвместна работна група с румънската страна за постигане на трайно решение на въпроса.

В търсене на работещо решение за облекчаване на тежкотоварния трафик, министър Демерджиев и областният управител обходиха два близки терена, които в краткосрочен план могат да бъдат използвани за обособяване на паркинги и облекчаване на движението на тежки автомобили.

На последвалата работна среща в областната администрация министърът и областният управител коментираха текущи въпроси, свързани с организационно-техническата подготовка за предстоящите избори и конкретни действия за решаване на въпроса с тежкотоварния трафик на ГКПП „Дунав мост Видин-Калафат“.

Снимка: Пресцентър МВР – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!