Трафик на ГКПП-та, 31.03.2023

На границата с Румъния: Трафикът е интензивен на ГКПП „Русе“, ГКПП „Видин“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Оряхово“, ГКПП „Никопол“ и ГКПП „Кардам“ за товарни автомобили на изход, съобщават от ГД „Гранична полиция“.

В ГДГП постъпи информация за провеждане на протестни действия на 31.03.2023 г. в интервала от 10:00 ч. до 16:00 ч, като целта на проявите е защита на поминъка на българските зърнопроизводители във връзка с неконтролиран внос от Украйна на зърнени и маслодайни култури в страната. Протестните действия ще се проведат, както следва: от 10:00 ч. до 16:00 ч., в района около ГКПП Дунав мост- Русе, като не се възпрепятства движението в посока ГКПП Дунав мост и пътните артерии; манифестация-шествие със земеделска техника от 10:00 ч. до 13:00 ч., като точката на тръгване е Порт АДМ Силистра, с маршрут до Поларис 8 ООД по ул. Република и ул. Харалампи Джамджиев и обратно; от 10:00 ч. на 29.03.2023 г. до 14:00 ч. 31.03.2023 г. ще бъде затворен път II-29 от републиканската пътна мрежа в района на село Йовково в посока ГКПП Кардам от ГПУ Генерал Тошево.

Създадена е организация за опазване на обществения ред в зоната на ГКПП и подстъпите към нея от служители на РДГП Русе като не се допуска блокиране работата на ГКПП в зоната за отговорност на РДГП Русе.

В ГДГП е получено съобщение от дружество „Дунав мост Видин-Калафат“ АД, че до 20.04.2023 г. ще бъде извършван монтаж на допълнителна покривна конструкция на две от трасетата на ГКПП „Видин“ при влизане в България. Движението ще бъде пренасочвано през останалите трасета чрез пътна сигнализация.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

През останалите ГКПП преминаването е спокойно.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!