Осъдиха убийците от Гъмзово

На 21.11.2023г., Видински окръжен съд се произнесе с осъдителна присъда по отношение на двама непълнолетни, обвинени в извършване на убийство по особено жесток начин. В съдебното заседание, след съгласието на страните, Съдът прочете и прие изготвената ДНК експертиза, както и други документи, имащи значение за изясняване на обстоятелствата по делото. Не бяха отправени искания за извършване на нови съдебноследствени действия и Съдът даде ход на съдебните прении, след което се произнесе с присъда, съобщиха от Пресцентъра на институцията.

Окръжен съд-Видин признава за ВИНОВНИ К.С.С. и Н.С.Г. за това, че 01.01.2023г. около 22.00 – 23.00 часа в село Гъмзово, като непълнолетни, навършили 16-годишна възраст, но след като са разбирали свойството и значението на извършеното и са могли да ръководят постъпките си, в съучастие като съизвършители, по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост умишлено умъртвили Б. Е. Б., чрез множество удари с крака и ръце, нанесени с голяма сила и жестокост в областта на главата, шията и гръдния кош – престъпление по чл.116, ал.1, т.6, предложение второ и трето, във вр. с чл.115, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.63, ал.2, т.1 от НК и им НАЛАГА наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 години, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „общ“ режим. Зачита времето, в което са били с мярка за неотклонение „задържане под стража“, както и полицейско задържане.

Съдът ОСЪЖДА подсъдимите, подпомагани от родителите си, да заплатят солидарно сумата по 60 000 лева на всеки от гражданските ищци, представляваща обезщетение за неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от 01.01.2023г. до окончателното издължаване, да заплатят солидарно, подпомагани от родителите си, държавната такса върху уважения граждански иск, разноските във фазата на досъдебното производство, както и разноски във фазата на съдебното следствие.

Мотивите към присъдата ще бъдат изготвени в законоустановения срок.

Присъдата на Видински окръжен съд не е окончателна и може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!