Провалената сесия на Общинския съвет във Видин

Днес трябваше да се състои първата редовна сесия на новоизбрания Общински съвет. Дни преди провеждането й, Областният управител издаде заповед и върна за ново разглеждане избора на председател на ОбС – Видин. И днес сесия нямаше. А трябваше да бъдат избрани: заместник-председател/заместник-председатели на Общинския съвет; председатели на постоянните комисии, както и да се приемане проект за Бюджета на Община Видин за 2023 година по приходната и разходната част общо и в т.ч. по функции, групи, дейности, параграфи и подпараграфи в стойностните и натурални показатели и план за общинския дълг за 2023 година. Защото Видин е вторият град в България без бюджет за настоящата година. До кога? Неизвестно.

По повод на провалената сесия ръководството на Общината насрочи пресконференция, за да разясни създалата се ситуация и последствията, защото „изборите са приключили“, за което говори Кметът д-р Ценков:


Според Светослав Славчев, председател на Общинския съвет, „с чиновнически подход се пречи на Общината“.


Славчев информира, че утре се чака отговор от Административен съд за създалия се казус. Ако Съдът потвърди заповедта на Областния управител, то тогава трябва да се проведе нов избор за председател на Общинския съвет.

Генади Велков, досегашен председател на Общинския съвет, припомни, че се отказал от своята номинация за следващ мандат и е предложил ротация на председателите. Мартин Дончев, председател на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на д-р Ценков за втори мандат, разясни подробности, вкл. и кога може да бъде сменен председател на общински съвет:


Кметът обясни, че Общината няма проблем с националните ръководства на партии, а само на местно ниво и че има договорка с лидерите на две партии за подкрепа на проекти следващата календарна година, като призова местните да проявят отговорност към гражданите на общино Видин:



Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!