Фотографска изложба във влака София – Видин

В импровизирана сцена на фотографска изложба ще се превърнат сутрешният бърз влак № 7620 от София за Видин, който заминава в 07:30 ч. от Централна гара София, както и следобедният бърз влак № 7625 от Видин за София, който тръгва от Видин в 17:35 ч., съобщиха от Пресцентъра на холдинг БДЖ. Събитието ще бъде организирано на 16 декември /събота/, като в един вагон от влаковите композиции ще бъдат илюстрирани фотографии на гари, спирки, пътници и служители на железницата по линията, свързваща Северозападна България с останалите краища на страната.

Изложбата е студентски проект на Еми Куртова – студент по бакалаварска програма „Фотография“ в Нов Български Университет и ръководител на проекта „По релсите на Северозапада“. Авторката реализира проекта, след като пропътува повече от 5 хиляди километра в Северозападна България за почти 2 години, за да направи антропологично изследване със средствата на фотографията. За този период тя осъществява редица пътувания по главната железопътна линия София – Мездра – Видин и отклоненията на линията до Берковица и Лом.

Проектът цели и да предизвика интерес в настоящата инфраструктура на малките и китни гари и необслужвани спирки на три от най-обезлюдените региони на България и Европа: Видин, Монтана и Враца. През историите на хората от различни възрасти, авторката ни пренася през личните им спомени от времето на прехода и какво мислят за демокрацията в днешни времена.

БДЖ традиционно подкрепя инициативи, чрез които се дава възможност на младите хора да разгърнат своя творчески потенциал и възможности и съдейства за осъществяването на творчески проекти от обществено значение.

Снимка: Еми Куртова – гара Лом

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!