Полицията и пътната безопасност

Видинската полиция бе домакин на работна среща по въпросите на пътната безопасност в региона, съобщиха от Пресцентъра на МВР в града. В срещата участваха директорът на ОДМВР-Видин старши комисар Петър Коцин, началникът на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Владимир Герасимов, началникът на РУ-Белоградчик главен инспектор Олег Иванов, началникът на група „Охранителна полиция“ в РУ-Кула старши инспектор Бисер Кацов, кметът на община Кула д-р Владимир Владимиров, зам.-кметът на община Белоградчик Ангел Боянов, както и представители на фирмите, ангажирани в строителството на новия скоростен път Видин – София.

Зачестилите сигнали за движение с висока скорост и увреждане на пътната инфраструктура в участъци от републиканската пътна мрежа, през които преминават товарни автомобили, транспортиращи материали за строежа на новото трасе, са повод за провеждането на работния формат, уточни началникът на сектор „Пътна полиция“. Той очерта и целта на срещата – търсене на съвместно работещо решение в краткосрочен план по проблемните въпроси, свързани с безопасността на движението в региона.

В хода на дискусията бяха изведени три конкретни фактора, оказващи влияние върху безопасността на движението: неспазване на скоростните режими от водачите при движение извън населени места, претоварването на камионите и компрометирането на участъци от пътната инфраструктура.

Всички участници в срещата категорично се солидаризираха около мнението, че безопасността на движението по пътищата е от първостепенно значение. Представителите на фирмите поеха ангажимент по време на инструктажите на шофьорите да насочат отново вниманието им към задължението да спазват стриктно правилата за движение. Местните власти от своя страна ще осъществяват мониторинг на участъците от републиканската пътна мрежа на териториите на общините Белоградчик и Кула и при констатиране на проблеми своевременно ще сигнализират АПИ за предприемане на незабавни действия по компетентност. Екипите на полицията ще активизират контрола спрямо водачите на товарните автомобили.

Участниците в работната среща остават в постоянна връзка с цел координация на действията им.

Снимка: Пресцентър на МВР – Видин
Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!