Помагач на мигранти – на съд

Районна прокуратура – Видин предаде на съд неправоспособен водач, подпомагал мигранти в нарушение на закона, съобщиха от институцията. Районна прокуратура – Видин приключи действия по досъдебно производство за незаконно подпомагане на мигранти и шофиране без свидетелство за управление на МПС. Престъпленията са квалифицирани чл. 281, ал. 2, т. 1, т. 3, т. 4 и т. 5, вр. ал. 1 и по чл. 343в, ал. 2 от НК.

Около 08,00 ч. на 14.08.2023 г. служителите на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Драгоман спрели за проверка лек автомобил, движещ се по общински път от гр. Кула към с. Големаново. В хода на проверка в товарния отсек на автомобила те установили 13 чуждестранни граждани без документи за самоличност, представящи се за афганистанци. В хода на разследването са били проведени разпити на мигрантите, пътували от Турция за Сърбия и преминали границата на неустановено място със стълба.

В качеството на обвиняем за противозаконно подпомагане на чужденци да преминават през територията на страната е привлечен водачът на превозното средство – 18-годишният Д.М. Престъпното деяние е извършено по начин, опасен за живота на превозваните лицата, сред които е имало и двама непълнолетни.

По делото е установено, че обвиняемият е неправоспособен шофьор – не притежава свидетелство за управление на МПС, за което е санкциониран по административен ред с наказателно постановление няколко месеца по-рано.

Предстои делото да продължи в Съда.

Снимката е илюстративна
Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!