Пожарите по новогодишните празници

Във времето от 22 до 29 декември неизвестно лице е извършило кражба на медни елементи от трафопост – в местността „Бунарски път“, в землището на с. Капитановци, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

За времето от 5 часа на 1 януари до 5 часа тази сутрин полицейските служители са реагирали на 10 сигнала (три от тях за нарушаване на нощната тишина). При осъществяване на контролната си дейност проверили 77 лица и 28 моторни превозни средства, а за констатираните нарушения съставили три акта и четири фиша.

На 30 декември огнеборците реагирали на три сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви и храсти до видинската гребна база, в близост до разклона за с. Септемврийци и в землището на с. Арчар.

На 31 декември в 4.24 часа постъпил сигнал за пожар в постройка на ул. „Княз Дондуков“ в областния град. Екип на РСПБЗН-Видин е потушил пламъците. Огънят унищожил 2 кв.м покривна конструкция и барака. Спасена била жилищна постройка. В 15.53 часа постъпил сигнал за пожар в паркиран товарен автомобил. Пристигналите на мястото огнеборци потушили пламъците. Причината – късо съединение. Огънят унищожил ел. инсталация и пластмасови кори, а превозното средство било спасено. Към 23.36 часа екип на видинската пожарна служба е реагирал на сигнал за запалени пластмасови контейнери за смет в ж.к. „Христо Ботев“. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Пламъците унищожили контейнерите, спасен бил паркиран в близост лек автомобил. Същия ден огнеборците реагирали и на два сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви и храсти в селата Връв и Балей.

На 1 януари екипите на пожарната реагирали на три сигнала за пожари без материални щети. Те са гасили запалени сухи треви в землищата на селата Протопопинци и Гара Орешец, и запалени отпадъци във видинския к-с „Строител“.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!